Pyörällä kohti uusia seikkailuja

Olimme eilen suunnittelemassa vihkikuvausta. Puhuimme kahvikupposten ääressä kuvien värimaailmasta, valosta, kuvausetäisyydestä, asennoista ja rekvisiitasta. Studio oli tyylikäs ja jäi sellainen olo, että saamme mieleisiämme kuvia.

pyöräkaunotar.jpgTulossa on puhtaan valkoista ja vihreää taustaa, ilmapalloja, polkupyörä ja lattialla makuuta. Tai ainakin ne, mitä ajan puitteissa ehdimme toteuttaa. Ei kaihoisia katseita yläviistoon tai morsiamen asettamista jalustalle. Erityisesti viehätyin tuosta pyöräideasta. Onneksi studiolle on vain muutaman kilometrin matka, joten pyörä on helppo polkea edellisenä päivänä valmiiksi paikalle. Kuvittelepa sulho kyseisen pyöräkaunottaren ohjaksiin ja morsian hamosessaan kyydittäväksi. Hymyä ja kesäfiilistä :)

Mekon hain vihdoin ja viimein eilen. Nyt se on hyvä ja sopiva. Ihanaa saada mielenrauha sen asian osalta. Kengät löytyvät valmiina kaapista, niihin sopiva laukku pitää vielä metsästää. Asiat alkavat sittenkin olla hiljalleen kunnossa. Enää pitää toivoa perjantaille aurinkoista ilmaa.

Eilen pääsin jo alustavasti kiinni juhlatunnelmaan ystäväni valmistujaisissa. Oli hienoa katsella kuinka hän seisoi lavalla kurssikavereidensa kanssa valaa vannomassa. Samassa salissa pääsimme kahdeksan vuotta sitten ylioppilaiksi. Nyt hänellä on takanaan toinen aherrus: tosissaan on tyttö joutunut oppeja päähänsä painamaan, kaikesta lahjakkuudesta huolimattakin.

Istuin yksin yleisön joukossa, muutamaankin otteeseen kyyneleitä pidätellen. En oikein tiedä mikä sai vetistelemään. Kenties tilaisuuden tyylikkyys, ystävän siirtyminen uuteen vaiheeseen elämässään ja sen peilaaminen omaan, samankaltaiseen elämäntilanteeseen, puheet ja kauniin haikea musiikki. Oli hieno osallistua ihan senkin takia, että mitään samankaltaista ei ole tiedossa oman valmistumisen kohdalla. Meillä valmistumiseen liittyy enemmän byrokratiaa kuin juhlavuutta.

Ai niin, torstaina haimme pois tavarat ja rahat kirppikseltä. Yllättävän hyvä tili, yllättävän vähän takaisin kotiin kannettavaa. Liian aikaisin marisin, ettei vaatteitani kukaan osta, ihmisille piti näköjään vain antaa reilusti aikaa tehdä löytöjä.

Kuva Tunturin sivuilta.

Advertisement

One thought on “Pyörällä kohti uusia seikkailuja

  1. Päivitysilmoitus: Tekijällä oikeus? « Aikuistumassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s