Jos

Soitin tänään lähellä olevaan päiväkotiin ja kyselin tilaisuutta tulla tutustumaan. Aika järjestyi ensi tiistaille. En ole päiväkotiympäristössä sitten yläasteen TET-jakson hetkeäkään viettänyt ja muutenkin melko tietämätön, miten siellä päivät rakentuvat. Mihin asioihin mun pitäis mielestänne osata kiinnittää huomiota käynnin aikana?

En kyllä tiedä näistä systeemeistä näköjään laajemminkaan mitään. Jos olisin halunnut Typylle ensi syksyksi hoitopaikan, sitä olisi pitänyt hakea maaliskuussa. Ja mistäs tuollaisen sitten voi hoksata? Miten voin hakea lapselleni päivähoitopaikkaa jostain tietystä päivästä alkaen kun ei ole hajuakaan siitä, milloin työllistyn eli hoidon tarve alkaa? Päiväkodin johtaja tiesi kyllä kertoa, että nyt ovat kaikki syksyn paikat täynnä ja ihmisiä jonossa. Jos paikka vaikuttaa pätevältä, jonon perään siis ja ihmettä toivomaan.

Jossittelu on turhaa, mutta toisinaan tarpeellista. Jos minä olisin saanut päättää, meillä olisi nyt vauva kotona eikä kahden mukulan välissä olisi tarvinnut vaivata päätään työnhaulla. Näinhän ei tunnetusti käynyt. Niinpä suunnitelma B:ssä,  jos olisin saanut suvereenisti määräillä, minulla olisi nyt syksyksi työpaikka odottamassa ja Typyn päiväkotipaikka varmistunut. Vaan ei ole vauvaa, raskautta, työtä, saati hoitopaikkaa lapselle. Voi elämä.

P.S. Tukholmasta juttua tulossa, kunhan jalkaturvotuksiltani kerkiän. Perillä oli oikeinkin mukavaa, mutta seuraavalla kerralla taitetaan matkat taas lentäen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s