Tapahtui talossa

Päivänä eräänä astuin sisälle kerrostalomme ulko-ovesta töistä tullessani ja käytävän rappusilla nuori äiti nosti kopassaan makoilevaa vauvaa. Vieressä olevan vaunuvaraston ovi oli auki ja isännöitsijämme huuteli sieltä tervehdyksiä. Heidät ohitettuani tämä eläkeläisherra huuteli perääni: ”Katsopas siitä vähän vauvan mallia!” ja hissin ovelle ehdittyäni jatkoi: ”No, katsoitko?”

Talossa on siis huomattu nuorenparin astuneen avioon. Autommekin on vaihtunut tilavampaan, joten mikä olisikaan se luonnollinen seuraava askel.

Mua huvitti tuo tilanne. Pääsinkin juuri sanomasta, että ei ole liikoja kyselty ja vihjailtu. Herra isännöitsijä on yleensä tiukan asiallinen, mutta tarpeen tullen leppoisaa huumoriakin löytyy. Hänen kanssaan kannattaa pysytellä hyvissä väleissä ja juuri niin olemme tehneetkin, sillä olemmehan osakkeenomistajia, kunnollisia ja hyvin koulutettuja nuoria.

Herra isännöitsijä on sellainen ikäpolvensa edustaja, josta melko nopeasti paistaa esille älykkyys ja tietoisuus maailman tapahtumista. Vanhenevat, arvonsa tuntevat herrasmiehet pehmenevät iän (ja lastenlasten) myötä, samaa olen havainnut isässänikin. Kun ei ne enää jaksa koko aikaa tärkeillä; ovat huomanneet, että joskus voi antaa mennä vain, huudella viattomille pikkuplikoille puolihuolimattomia kommentteja. Ja olla kiva ja ystävällinen, siitä ei oma asema kärsi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s