Huojentunut

Tänään oli sairaalakäynti. Luulin meneväni pelkopolille vaan käynti osoittautuikin ylimääräiseksi lääkärikäynniksi. Pelkopolilähetteen lähdettyä neuvolasta oli joku jossain kohtaa matkan varrella näin viisaudessaan päättänyt. Hyvä niin. Keskustelu oli antoisa ja kannustava, sain vastauksia muutamiin mieltä vaivanneisiin kysymyksiin. Pelkopolikäyntikin tulee vielä: pääsen keskustelemaan kätilön kanssa asioista hieman eri näkökulmasta ja saan taas töistä ylimääräistä vapaata.

Viime viikollahan vasta rakenneultrassa kävimme ja se toimi suurena helpotuksena: kaikki oli niin kuin toivoa saattoi. Tänään taas ultrattiin: tämä oli jo viides kerta eikä taida viimeiseksi jäädä. En pistä pahakseni, en. Ensimmäistä kertaa sain kokemusta myös 3d-ultrasta.

Koska vastaanottoaika oli keskellä päivää, otin sen siivin koko päivän töistä vapaaksi. Hulluahan olisi ollut ajaa 120 km:n matka ehtiäkseni olla muutaman tunnin töissä, ennen tai jälkeen. Hullua ei sen sijaan ollut istua ihan rauhassa, yksin kahvilassa herkullisen salaatin äärellä. Tai tuntui se hullulta, myönnän.

Kauan sitten ennen ensimmäistä lasta tai raskauttakaan puhuimme Kullan kanssa haaveilevasti kahdesta prinsessasta. Me saamme ne :) Vaikka tieto sukupuolesta on asioiden tärkeysjärjestyksessä häntäpäässä, koen sen konkretisoivan odotusta valtavasti. Mun mimmit.

Advertisement

7 thoughts on “Huojentunut

 1. Mä kävin pari päivää sitten pelkopolilla juttelemassa (tulossa ensimmäinen lapsi) ja koin kyllä saavani apua. Mua pelottaa hirveesti se että mä en ensisynnyttäjänä tiedä mitä tapahtuu ja miltä synnytys tuntuu. Ja tietenkin se että asioihin ei oikein itse voi vaikuttaa ja pelottaa että joku menee hullusti. Mulla on vähän rohkeampi mieli nyt, mutta kyllä vieläkin pelottaa. Ja mä sain lääkärinajan tuolta pelkopolilta, eli toisinpäin kuin sulle kävi. Toivottavasti saat apua! Ja onnea tyttären johdosta!

 2. Ihana pikkuinen jalka tuossa ultrakuvassa!

  Mulle on myös konkretisoitunut odotus ja itse vauva jotenkin paremmin siinä vaiheessa, kun sukupuoli on selvinnyt. Esikoinen meillä on poika ja tästä tuloillaan olevasta pikkukakkosesta ultraaja veikkasi 99% varmuudella tyttöä. Eihän sillä sukupuolella tosiaan mitään merkitystä sinänsä ole, ihan yhtä rakas se syntyvä vauva on oli hän sitten tyttö tai poika. Mutta silti se sukupuolen tieto etukäteen on itelle ollu merkittävä asia. :)

  En muista olenko aiemmin kommentoinut blogiasi, mutta lukenut ainakin olen jo jonkin aikaa. :)

 3. Onnea hyvistä ultrakuulumisista! :) Ihanaa, että haaveet toteutuvat. Tällä kertaa kun me tiedämme sukupuolen, niin koen sen myös konkretisoivana tekijänä tässä raskaudessa, joka tuntuu muuten menevän ”siinä sivussa”.

 4. muffinaround.com: Ensisynnyttäjänä ei mielestäni voikaan tosissaan tietää, mitä on edessä. Multa kyseltiin ennen ensimmäistä synnytystä, olenko valmistautunut siihen ja olin ihan äimänä, että miten voisin, kun en tiedä, mitä tuleman pitää. Enkä sitten monien muiden tavoin osannut ”pitää puoliani” sairaalassa. Mutta näin se menee. Toivottavasti sulle sattuu kohdalle mukavaa henkilökuntaa, siitä on ihan hirmuisesti kiinni! Onneksi tosi tosi harvoin sattuu mitään vakavaa, todennäköisyys on ihan minimaalinen.

  Emilien: Me saatiin ensin tyttöveikkaus ja sitten päälle ns. varma tyttötieto, joten uskallan luottaa. Kerron myös avoimesti kyselijöille, vaikka tiedän, että toiset ihmettelevät, ne jotka haluavat pitää asian loppuun asti salaisuutena. Nimen haluan kyllä taas kertoa vasta nimiäisissä :D Kiva kun kommentoit nyt!

  ulla: On se.

  mina: Mietin oikein, että kerrankin joku asia näyttäis menevän elämässä, kuten on haaveillut. Aika ihmeellistä. Itse en pysty samaistumaan tuohon siinä sivussa menemiseen, sen verran on ollut huonoa oloa ja huolta enemmän nyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s