Ihan vain kiusaksi

Työnhaku pyllistää nätisti päin naamaa. Ei mitään. Elämä tuntuu jumittavan paikoillaan.

Löysin pari viikkoa sitten avoimen työpaikan, joka passasi persoonallisuuteni ja osaamiseni kanssa vallan mainiosti, joten halusin tehdä hakemuksen huolella. Aikoja, jolloin on sekä vapaa että pirteä moista kirjoittamaan, on lapsiperheessä tunnetusti vähän. Niinpä asia painoi mielessä, kunnes sain eilen vihdoin tuotoksen valmiiksi. Siitä tuli hyvä.

Työnantajan mielestä en ollut kovin sopiva kandidaatti kuitenkaan: en päässyt edes haastatteluun asti. Selitän itselleni olleeni ylikoulutettu tehtävään, niin kuin olinkin. Ei se olisi haitannut, olisin varmasti viihtynyt ja osannut.

Tällä viikolla sain tiedon myös eräästä toisesta hausta, jossa oletin olevani suhteellisen vahvoilla. Tehtävään oli valittu sama henkilö, joka sitä on tähänkin asti tehnyt. Kiukuttaa, että pitää edes laittaa tuollaisia paikkoja auki, ihan vain kiusaksi.

Advertisement

5 thoughts on “Ihan vain kiusaksi

  1. Arvaa kiukuttaako vieläkin, kun ennen joulua matkustin 700 km yöjunalla työhaastatteluun, otin palkattoman vapaapäivän töistä sitä varten ja joulun jälkeen selvis, että siihen paikkaan oli valittu sama tyyppi, joka sitä tehtävää oli hoitanu jo monta vuotta! Ajan menetyksen lisäksi tuli yli 300 euron tikki siitä reissusta. Valinnasta kuulemisen jälkeen otin kyllä aikas vihaisen puhelun siihen lafkaan, ja liittoon myös, mutta eipä sille mitään voi…

  2. Kolme vuotta tätä rumbaa takana eikä naurata enää yhtään. Itkettämään alkaa, jos miettii kuinka turhauttavaa hommaa työnhaku tänä päivänä on.

  3. Tiedän tunteen. Vuosi sitten minulle soitettiin eräästä työpaikasta, joka tarvitsi sijaista. Olivat minut löytäneet työvoimatoimiston kautta. En silloin voinut ottaa paikkaa vastaan, sillä olin kiinni eräässä toisessa työssä. Se työ sitten loppui kesän jälkeen ja loppusyksystä tuli tämä paikka hakuun, johon minua oli jo aiemmin pyydetty. Hain ja pääsin haastatteluun, mutta minua ei valittu vaan paikan sai sellainen, jolla ei edes ollut koulutusta kyseiseen työhön (joka taas minulla on). Valituksi tullut oli sama, joka oli ollut sijaisena siitä kesästä asti. Nyt tosin minua pyydettiin sinne taas sijaiseksi, mutta sinne en mene enkä pääse koska olen samoissa hommissa jo toisaalla.

  4. Nimetön: Siksipä en halua edes alkaa miettiä. Onneksi on tuo pikkutypy pitämässä kiireisenä.

    Anssi: Reilua :( Koulutus on vähän jännä juttu: itseäni se tuntuu tällä hetkellä lähinnä rajoittavan. Pitänee opiskella lisää, ehkä se siitä ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s