Leijailee

Oikeastaan päivittäin pyörii jollain tavalla päässäni dilemma: ”Kotona vai töissä?” En sinänsä asiaa tietoisesti pohdiskele, mutta jostain se aina pomppaa. On edelleen outoa käyskennellä keskipäivällä kaupungilla eläkeläisten, työttömien ja muiden kotiäitien seassa. On myös tavallaan huono omatunto siitä, ettei tee töitä, ole tuottava yhteiskunnan jäsen. Työmoraalini on vahva ja vaikka lapsen hoitaminen on aherrusta sekin, on se kuitenkin niin erilaista kuin ansiotyö, etten osaa näitä kahta samaan koriin laittaa. Kotiäidin identiteetti leijailee etäällä, ei se ole tässä käsissäni.

Enpä osannut arvata olevani edelleen lapsen kanssa kotona tässä vaiheessa. Typy täytti eilen 1v 7kk ja täällä sitä hengataan. Selvästi kaipaisi hänkin jo ikäistensä seuraa. Toisaalta kun loputtomalta tuntuneen talven jälkeen kevät on vihdoin läsnä (mahtavaa!), en juuri nyt haluaisi tippaakaan töihin. Työmarkkinat tuntuvat olevan samaa mieltä: ei nyt. Syksyllä kyllä jo tahtoisin päästä aikuisten pariin, palauttaa mieleeni aiemmin oppimaani ja imeä uutta tietoa. Olla enemmän oma itseni äidin roolin ohella. Siihen asti pidän mielelläni tämän vapauden, nautin aurinkoisista päivistä puistoissa.

Advertisement

2 thoughts on “Leijailee

  1. Mukavaa lukea työpohdintojasi. Toisinaan kyllä kaipaan jo aikuisten maailmaan, vaikka tykkään kotielämästäkin ja sen kiireettömyydestä, kotiaamuista, kauniista kevätpäivistä. Työelämä on aivan eri juttu, siellä on ihan toisenlaiset asiat, jotka ovat mukavia. Tavallaan välillä ahdistun myös siitä, että tosiaan tässä pitää hakea töitä, eikä sitä vain ”mennä töihin”, ja että saakohan tällainen kotonaolo mut nyt ihan työmarkkinoiden syrjäyttämäksi…

  2. Sitten kun sinne töihin ”pääsee”, ihan varmasti haluaa sata kertaa takaisin tähän kiireettömään ihanuuteen. Toisaalta uskon, että osaa ihan eri tavalla nauttia lapsestakin työpäivien jälkeen eikä tarvitse joka päivä miettiä, mitä kukin syö ;) Mulla on tällä hetkellä vähän syrjäytetty olo, mutta jos vaihtoehtona olisi ollut hankkia vakityö ennen lapsia, siihen olisi mennyt sellainen kymmenen vuotta, veikkaan. Sit ois ollut vanha äiti jos äiti ollenkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s