Saa sotkea

Pitkän kirjoittelutauon alussa meillä esiintyi mahatautia ja syömättömyyttä. Sittemmin arkeen ajautui nuhaa ja yskää, nukkumaanmenoprotesteja, yöheräilyjä.  Lopputuloksena Typy vaatii nykyään nukutusta: enää ei riitä, että nostetaan omaan sänkyyn, toivotetaan kauniita unia ja suljetaan huoneen ovi. Nyt lauletaan, maataan vierekkäin matolla ja kerrotaan tarinoita. Nostetaan vastentahtoinen sänkyyn ja kuunnellaan, kuinka huoneesta kuuluu: ”ÄiTII, äiTII!” Osoitetaan tahdonlujuutta ja odotellaan, kunnes ääni vaimenee. Typy on oppinut vaatimaan, kaikenmoista ja toden teolla.

Jotain näkyvääkin on sentään saatu jossain välissä aikaan. Siitä on vierähtänyt tovi kun ostin palalaarista kangasta ruokalappuja varten. Sain muutama viikko sitten vihdoin järjestettyä itseni äidin ompelukoneen ääreen: yksi lappu tuli valmiiksi, kaksi jäi vielä puolitiehen. Ensimmäinen lähtikin jo kiitokseksi taaperokärryn lainasta. Tasku saisi olla isompi, mutta kangas loppui kesken. Muuten hyvä.

Lisäksi on maalattu yksi seinä, paklattu muita ja saatu makuuhuoneen yöpöydäksi hylly. Pikku hiljaa.

Ompeluksen alla näkyvä matto on muuten kunnon kamaa Ikeasta; kyllä sieltä todistetusti hyviäkin juttuja saa. Nukkaa lähti alkuun jonkin verran, kuten tuotteessa mainittiinkin, mutta sitten nukkaaminen loppui. Tuo hillitty kuviointi sopii mun makuun. Matot ovat olleet mielessä muutenkin viime aikoina. Virittelemme vaihtokauppaa äitini kanssa, sillä olohuoneessa ennen ollut tummanharmaa matto on liian synkkä mustan sohva kumppaniksi ja liian suuri mihinkään muualle. Toissailtana roudasin mattoja ympäri kämppää muiden jo nukkuessa. Sohva siis sai aikaan lumipalloefektin, kuten myyjä jo kaupassa epäili. Ja nykyinen on myyty, huh huojennus :)

Advertisement

One thought on “Saa sotkea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s