Nääks, siäld hän pöffätt

Teimme viikonloppuretken Raumalle. Kimmokkeena lähtemiselle toimi 30-vuotissynttäreiksi saamani Busstopin lahjakortti, joka olisi mennyt ensi viikolla vanhaksi. Ajankohta lahjakortin käyttämiselle osoittautui kylläkin hiukan haastavaksi (tai ehkä vain olen nirso): alennusmyynnissä olevien tuotteiden koot eivät osuneet oikeaan ja kevätuutuudet ovat vielä pitkälti tuloillaan. Mutta sain farkut. Niitä kun ei voi liikaa olla.

Vanha Rauma oli yhtä kaunis kuin aina ennenkin, niillä kujilla voisi käyskennellä loputtomiin. Aurinko paistoi pikkupakkasessa ja Typy nukkui ensimmäistä kertaa sitten pikkuvauva-ajan rattaissa. Pieneltä hän näyttikin, levolliselta.

Olimme perillä kaksi yötä, molempina Typy heräsi ennen neljää. Ensimmäisenä yönä nukahti uudelleen muutaman tunnin taistelun jälkeen, toisena onneksi nopeammin. Epäilen, että syynä oli vieraassa paikassa havahtuminen ja siitä seurannut pelästyminen. (Samoin kävi myös jouluna anoppilassa, mikä pilasi aika hyvin tunnelmaa kun kaikkien yöunet jäivät muutamaan tuntiin.) Kotona tuollaista ei tapahdu.

Taisimme muutenkin olla kaikki kolme hieman hämillämme nukkuessamme samassa huoneessa, mikä näkyi katkonaisena unena. Jossain kohtaa yöllä Typyn sängystä kuului mm. kirkasääninen ”Ammuu” – mitähän lehmäunia mahtoi nähdä. Ei siitä mitään tulisi, jos tuon pälättäjän juttuja kaiket yöt vieressä kuuntelisi.

Busstopin lisäksi Raumalla kannattaa poiketa ainakin Monossa ja Salissa. Salissa kävin vain ovella kurkkimassa, koska Typy oli juuri nukahtanut lämpimään pesäänsä. Monosta löysin Friitalan vintage-nahkalaukun, josta en minkäänlaisia käytön jälkiä löytänyt. Ja uskokaahan, syynäsin kyllä. Vejan The Grid-tossuja himoitsin myös, mutta hyllyyn jäivät – syötäviä!

Tulkki otsikolle löytyy täältä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s