Sama vanha kaava

Jos tänään olisi tullut déjà vu tasan kahden vuoden takaa, olisi päivä ollut poikkeuksellisen hyvä. Ei tainnut olla sattumaa, että viimeksi kesti kauan; tapahtumat kulkevat tuttuja uomiaan ja jäämme odottelemaan, että joskus jotain onnekasta taas käy. Lienen verkkaisasti sikiävää sorttia.

Salaa toivoin, että olisin tullut jo viime syksyn aikana raskaaksi. Varmasti olisi työrupeama tuntunut entistä kuluttavammalta, mutta silti. Olisimme saaneet kesävauvan, lapsille olisi tullut sopiva ikäero, olisin voinut jättää miettimättä, ryntäänkö tässä välissä töihin.

Ja tiedättekö: ärsyttää, että jo kaksi lääkäriä on keskustelun sivutessa asiaa todennut toisen raskauden alkavan yleensä hyvin nopeasti. Yleensä.

Advertisement

6 thoughts on “Sama vanha kaava

 1. Matkien omaa kommenttiasi kahden vuoden takaa; hyvä siitä tulee, kaikessa rauhassa. Meillä kävi niinkuin haaveiltiin ja huomenna on jo rakenneultra. Eli kesällä meitä on yksi enemmän. Ja tällä hetkellä eniten mielessä pyörii huoli siitä, miten jaksetaan ja pärjätään, kun edellinenkin on vielä niin pieni ja onneton. Tai siis iso tyttö toisaalta, mutta kuitenkin niin pieni samalla. Riittääkö aikaa ja voimia molemmille. Eli vaikka ikäero kasvaakin odotellessa, luulen lopputuloksen olevan enemmän kuin hyvä kuitenkin.

  Ps. Toivottavasti et koe, että tulin vain kääntämään veistä haavassa kun oman tilanteeni päätin juuri tänään täällä paljastaa? Tarkoitus oli vain tsempata eteenpäin!

 2. No onnea hei! Hyvä, että meni haaveiden mukaan, eikä tullut eteen tällaisia turhia päänvaivoja. Luulen, ettei ole oikeaa ikäeroa lasten välillä, vaan kaikissa omat kommervenkkinsä. Toki sisarussuhteesta ei varmasti tule yhtä tiivis, jos liian monta vuotta on välissä.

  Ja ei, en ole moisesta pahastuvaa sorttia laisinkaan :)

 3. meillä tuli ykkösen ja kakkosen ikäeroksi 3 vuotta, vaikka olisi lisäystä aiemmin toivottu. Liekö sitten niin, että meillä oli liikaa stressiä asiasta eikä tajuttu, ettei se välttämättä käy niin nopeasti…eka kun ihan yllätti.

 4. Joo-o: eka tuli tosta noin vain, toinen olisi saanut tulla koska vain mutta odotutti itseään siten, että ikäeroksi muodostui 2 v ja 4 kk, kolmas taas on tulossa kiiruhtauen – ikäeroksi tulee palttia rallaa kaksi vuotta.

  Ei tuo lääkärien kokemus ainakaan meidän kohdalla pitänyt paikkaansa vaan nimenomaan sinnikkäin yritys ja pisin odottamisen odottaminen osui juuri tuohon toiseen lapseen.

  Toivon onnea matkaan!

 5. Elanor: No höh itselles. Tiedät kyllä miksi.

  Amelia: Jotenkin sitä toivoi, että kun joutui ensimmäistä (omasta mielestään liian) kauan odottelemaan, niin nyt olis käynyt parempi tuuri. Ja viime aikoina oon vielä ollut stressittömin ikinä ;)

  Saara: Ai teitä on kohta ihan suurperhe siellä, onnea! Lääkärit on kyllä ennenkin puhuneet höpöjuttuja, auktoriteetti sen kun karisee :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s