Junailu jatkukoon

Sain sen työn ja otin vastaan. Eilen illalla jo itkin, että miksi. Pitääkö rynnätä taas muutaman sadan kilometrin päähän töihin, kun saisi vielä kotonakin olla? Näköjään. VR, I love you.

Hullua kyllä, taloudellisesti on ihan yhtä tyhjän kanssa mennä osa-aikatöihin. Haen siis työkokemusta, en rahaa. Ja sitten mulla on ainakin yksi vapaailta viikossa, jolloin voin tehdä, mitä lystään. Voi kun osaisin vain rentoilla enkä käyttää sitä töiden pohtimiseen.

Töitä on kolmena päivänä viikossa, joten neljänä päivänä elämä jatkuu vähän niin kuin ennenkin. Minulle loiva ja pehmeä lasku työelämään ja Typylle hoitouran alkuun. Kulta pitää jäljellä olevia kesälomiaan yhden päivän viikossa ja muuten Typyn kanssa leikkii mummi. Työhönpaluuseeni osallistuu siis koko perhe, mistä olen kiitollinen.

Sain Kullalta Typyn synnyttyä Äidin voimakirjan. Silloin teos ei ollut ajankohtainen, mutta pian sille löytynee käyttöä enemmän kuin koskaan ennen. Melkoista itsensä psyykkaamista on edessä. Kaikki tämä alkaa jo kolmen viikon kuluttua.

P.S. Vastaan kommentteihinne jossain kohtaa, en ole törkimys. Hidas ehkä. Anteeksi.

Advertisement

5 thoughts on “Junailu jatkukoon

 1. Onnea työpaikan johdosta & hurjasti tsemppiä!

  Itse aloitin työt viime viikolla, meidän seitsenkuinen jäi kotiin isänsä kanssa vanhempainloman loppuun, eli pariksi kuukaudeksi. Työmatkoihin menee päivässä 3 tuntia, joten ehdin illalla nähdä pimatsua kolmisen tuntia ennen nukkumaanmenoa. Viimeksi tänään mielessä kävi, että miksi ihmeessä istun täällä kun voisin kotonakin olla. Tirppanenkin tuntuu päivän päätteeksi suhtautuvan passiivisesti petturiäitiin, joka lähti töihin pois kotona. Mutta kyllä tää tästä. Ihan varmasti!

 2. Onnea työpaikasta! Kyl se työkokemus vaan on tärkeä juttu ja Eräänkin (kröhöh) pitäis yrittää ryhtyä hankkimaan sitä tässä taas joskus öööö… ehkä ens syksynä. ;)

  Niin ja tsemppiä!

 3. Aniliini: Kiva kuulla, että sinäkin. Välillä kun epäilee itseään itserakkaaksi kakiksi, joka laittaa omat juttunsa lapsensa edelle, voi tukeutua siihen, että joku muukin on pohdittuaan tehnyt saman ratkaisun. Jotta kenties tässä jokin järki. Mulla menisi päivittäisiin työmatkoihin 4 tuntia, mutta onneksi on yöpymismahdollisuus. Tiedän tasan tarkkaan, etten aina jaksa junailla.

  Meneekö teidän pieni vanhempainvapaan jälkeen minne hoitoon?

  nuuti: Voi kiitos! Järjestyy, järjestyy.

  Elanor: Kiitti! Luulen, että tilanne on omalla kohdallani eri sitten kun kuvittelen olevani viimeistä kertaa kotiäitinä. Nyt en kuvittele. Ehkä sitten haluan käyttää viimeisen tilaisuuden hyväkseni pidemmän kautta. En tiedä päteekö yhtään sun tilanteeseen.

  Saitkohan mun meiliä ikinä, oli tärkeetäkin asiaa ;)

 4. Meillä nykyinen hoitojärjestely (mies kotona, pari päivää viikolla rakentamassa kotia ja tyttö isovanhemmilla hoidossa) tuntuu tilanteeseen sopivimmalta, varsinkin kun toivotaan tuon oman kodin valmistuvan asumiskuntoiseksi mahdollisimman pian. Muulla järjestelyllä (minä kotona, mies töissä) meille jäisi ainoastaan viikonloppuisin raksa-aikaa, mutta nyt saadaan viettää edes viikonloput kotosalla yhdessä.

  Tarkoitus olisi laittaa pikkuinen perhepäivähoitoon vanhempainvapaan jälkeen. Vähän ehkä tilanteesta riippuen – missä vaiheessa talo (mies voisi jäädä loppuvuodeksi kotiin samalla systeemillä) tai onko pienin valmis hoitoon jne. Katsotaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s