Peitto korville

Uuh. Jokin on sekoittanut Typyn unet nyt aivan täysin. Helle, valoisuus, konttaamisen ja pystyyn nousemisen myötä avautunut uusi maailma, henkinen levottomuus, hampaat? Kuka tietää.

Yöunet ovat kutistuneet kahdeksaan tuntiin ja päivisin hän ottaa neljät minitorkut. Yhteensä unta kertyy vuorokaudessa noin 10 tuntia. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että tuon ikäisen normaali unentarve olisi noin 14 h/vrk. Itsekin tarvitsen enemmän unta öisin… Ei siis ihme, että on kärttyisyyttä ilmassa. Pitkään oli mukavaa, nyt voisin ottaa lomaa tuosta kiukkupäästä. Typy torkahtelee tilaisuuden tullen milloin sattuu; kaikki rytmi on kadonnut taivaan tuuliin. Kaikesta voi saada raivokohtauksen.

Rankaksi tämä käy minulle: 20 minuutin unien aikana ehtii ehkä juuri käydä suihkussa, ehkä juuri saada ruoan eteensä. Ei muuta. Töissä sentään saisi juoda rauhassa kupin teetä, nyt siitä voi vain haaveilla. Illalla haluaisin sitten Kullan jaksavan Typyn kanssa, jotta saan hetken huoahtaa. Ei aina jaksa eikä ole reiluakaan työpäivän jälkeen. Niinpä valvon liian pitkään illalla kun pienen huoneeseen on laskeutunut rauha.  Aamuisin en jaksaisi nousta, en sitten millään.

Tällaisen lausahduksen löysin ja lohduttelen sillä itseäni: Noin kahdeksan kuukauden ikäisen lapsen kehitykseen liittyy paljon asioita, jotka voivat vaikuttaa uneen. Kai tämä ohi menee, sillä kauaahan ei kukaan ole noin kahdeksan kuukauden ikäinen.

Kuin kruunuksi, Kulta lähtee ensi viikoksi Kiinaan.

Vinkkejä, miten suunta muutetaan ja ensi viikosta selvitään?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s