Lasi vs. muovi

Hassua. Luulin, että edellinen tekstini olisi johtanut lukuisiin kommentteihin, mutta ei kuulu edes pihinää. Ihan varmasti joku muukin on ollut huolissaan aiheesta, onhan?

Jatkan vielä hitusen aiheen läheltä. Lastenruoathan on pääosin pakattu lasipurkkeihin, mutta nyt esim. Nestlé on tuonut uutuutena markkinoille muovisiin annospakkauksiin pakattuja tuotteita. Näihin törmäsin Buzzador-kampanjan kautta muutama viikko sitten, kaupan hyllyillä en ollut sitä ennen niihin huomiota kiinnittänyt.

Törmäsin aikoinaan jossain blogissa Buzzador-konseptiin ja päätin hetken mielijohteesta täyttää omat tietoni sivuille. Pitkään aikaan ei kuulunut yhtään mitään, mutta nyt lähdin kutsusta mukaan kampanjaan, jossa tuotteena on yli 6-kuukautisille tarkoitettu Frutti Banaani-Passion-Omena. Olen myynyt sieluni markkinavoimille, uaah. Onneksi kampanjat, joihin haluaa osallistua, voi vapaasti valita. Frutti on ainakin ihan kelpo tavaraa: hyvin on maistunut sekä Typylle, minulle että niille, joille olen päässyt tuotetta jakamaan.

Kyseisten muovipurkkien pohjassa lukee kierrätysmerkin sisällä PS, jonka Google kertoo olevan yhtä kuin polystyreeni. Pikaisen tiedonhaun perusteella tämä muovi ei BPA:ta sisällä. Mm. Tekniikka & Talous kirjoittaa näin: Astia- ja pakkausmateriaaleina käytetyt polyeteeni, polypropeeni ja polystyreeni sekä juomapullojen pet eivät sisällä bisfenoli A:ta. Polyeteenin tunnistaa muoviastioissa PE-kirjaimista ja numeroista 2 tai 4 kierrätysmerkin sisällä. Polypropeenin tunnukset ovat PP ja 5 ja petin PET ja 1.

Laittaa kuitenkin taas miettimään, onko muovi ihan yhtä turvallista kuin lasi, eihän siitä vain irtoa pienten ruokiin mitään ylimääräistä… Vaikka ensin ajattelin, että onpa kätevän kevyt tuollainen muoviin pakattu matkaeväs, ymmärsin pian että kierrätysmahdollisuutta ei ole. Tai kai tuota periaatteessa voisi kierrättää, jos olisi paikka mihin viedä. Vaikka lasin ja metallin roudaus hyötyjätepisteisiin joskus ärsyttää (toki aina vien), muovisaaste kaatopaikalla tuntuu ajatuksena vielä ikävämmältä. Hajoaa nimittäin hi-taas-ti.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s