Muuttolaatikoita aina vain edelleen

Meillä on ollut pitkään ongelma nimeltään puuttuva kirjahylly. Kirjoja on kuitenkin muutama laatikollinen. Ihan rehellisesti sanottuna en edes halua tietää, kuinka monta. Osa niistä lymyilee asunnossa sisällä, osa kellarissa; out of sight, out of mind. Lisäksi Kulta on maininnut, että kaikki hänen vanhat kirjansa odottavat vielä appivanhempieni luona noutoaan. Jääkööt sinne minun puolestani.

Työhuone meiltä löytyy ja siellähän se kirjahyllyn looginen paikka olisi. Työpöytä ja sohvana toimiva vierassänky ovat kuitenkin jo valloittaneet työhuoneen kaksi ehjää seinää. En jaksa uskoa, että pelkästään seinään kiinnitettävä kirjahylly jaksaisi kaikkia kirjojamme kannatella, joten päädyimme sijoittamaan kirjahyllyn olohuoneeseen. Sohvapöydän katoaminen aiheutti olohuoneen uudelleenjärjestelyvimman, jonka seurauksena kirjahylly sinne kivuttomasti mahtuukin.

String-hylly on vilahdellut sisustuslehtien ohella ihan kauhean monessa seuraamassani blogissa. On suorastaan huvittavaa, miten siihen törmää näinä päivinä kaikkialla. Vaikka matkija-apinaksi jo haukuttaisiin, hieno se on ja käytännöllinen; meille tulee kokovalkoinen yksilö, joka odottelee jo liikkeessä hakemista. Sitä ennen pitäisi kuitenkin maalata hyllyn taustalle jäävä seinä, mikä johdattaakin meidät ongelmaan numero 2.

Alkaa olla mitta täynnä harmaata. Sitä löytyy mm. olohuoneen päätyseinästä, matosta, sohvasta, eteisen peilin kehyksistä, työhuoneen tapetista, kylpyhuoneen lattiasta sekä yhdestä seinästä. Pidän siitä. Mutta. Alkuperäisissä suunnitelmissa oli maalata olohuoneesta ruokailutilaan jatkuva, yli kymmenmetrinen seinä vaaleanharmaalla – olen kuitenkin alkanut epäillä, että se saattaisi olla jo liikaa. Ei kenties nyt, mutta muutaman vuoden kuluttua harmaan valtakauden tehdessä loppuaan alkaisin kaivata jotain raikkaampaa ympärilleni.

Siirryin ajatuksissani kuvittelemaan seinää ihan jonkin muun väriseksi. Noin hallitsevaa pintaa en kuitenkaan kovin tummaksi halua ja vaaleat sävyt näyttävät usein haaleilta. Tällä hetkellä osa seinästä on edellisten asukkaiden jäljiltä maalattu (vihertävän)vaaleanharmaaksi. Kyseinen sävy on liian vaalea: näyttää nopeasti katsottuna vain likaiselta valkoiselta. Koska seinä kulkee läpi asunnon, värin tulisi sopia moitteetta käytännössä jokaisen huoneen sävyihin. Värikarttoja olen selaillut, mutta ratkaisua en ole keksinyt.

Soveltuuko ratkaisuksi white on white vai huutaako se välittömästi tylsyyttään? Harmaa, valkoinen, joku muu, mikä?

Advertisement

5 thoughts on “Muuttolaatikoita aina vain edelleen

  1. Hei, onko se koko seinä pakko maalata samalla värillä? Eikö sitä voi jakaa osioihin, jotka maalaa kunkin vaikka värikartan eri sävyillä tai muutoin asuntonne sisustukseen sopivin värein? Joskus jossain sisustusohjelmassa tehtiin pitkästä käytävän seinästä osioittain maalattu kokonaisuus jo siitäkin syystä, että saatiin pitkä seinä näyttämään vähemmän ”kilometripinnalta”. Vaikea sanoa, kun ei seinästänne enempää tiedä.

  2. Hyvä idea erilaiseen tilaan. Tässä on kuitenkin tarkoituksena juuri korostaa seinän pituutta maalaamalla se kauttaaltaan samalla värillä. Seinä kulkee ikkunasta ikkunaan eikä tila ole ahtaan käytävämainen vaan ihanan avara.

    Kiitos linkistä, tuolta löytyy varmasti hyödyllisiä vinkkejä tuleviin maalausprojekteihin.

  3. Päivitysilmoitus: Sukulaissielut « Aikuistumassa

  4. Päivitysilmoitus: 2010 in review « Aikuistumassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s