No nyt päästään asiaan

Kakka-asiaan. Me aloitettiin viikko sitten kestovaippailu.Vihdoin.

Typy on nyt 3,5 kk ja elämä alkaa helpottaa, kai. Kunnes tulee hampaita ja korvatulehduksia ja yleistä levottomuutta. Whatever. Nautin kuitenkin tästä hetkestä ja siitä, että olen saanut nukuttua jo useamman yön hyvin. Organisoimme yömme joulun aikaan uudelleen ja juttu toimii. Paukkupakkaset yhdistettyinä taidottomuuteen nukkua sisällä päiväunia olivat kyllä varsinainen riesa; melkoinen vauvan viihdyttäjä olin tunnista toiseen. Vaan ohi ovat nekin tältä erää.

Mutta siis ne vaipat. Minähän ostelin niitä innoissani jo kesällä, jolloin mieskollegani hymyillen kyseli, että olenko ihan tosissani kestovaippailuun ryhtymässä. Veisteli, että siinähän peset niitä ja teidän vauvahan ei varmaan ikinä kakkaa. Kyllä mua sitten vähän hymyilyttikin Typyn synnyttyä, että kakkaahan tuo, joka vaippaan. Eikä tosiaankaan onnistuisi mikään knock solids into toilet, kuten FuzziBunz minua nätisti ohjeistaa. Olomuoto on ihan eri.

No nyt on sekin touhu rauhoittunut, joten uskalsin uusine henkisine voimineni yrittää. Kerran aiemminkin – jollain edellisellä rauhallisella kaudella – yritin, mutta yritykseksi jäi. Jos nyt koettaisi kotona ollessa kestovaippailla ja kodin ulkopuolella sekä öisin ottaa varman päälle kertiksien kera. En nimittäin ihan luota kestovaippojen pitävyyteen ja kummasti jää herkkä ihokin nihkeäksi niiden jäljiltä. Vähemmän nihkeäksi tosin bumGeniuksen jäljiltä kuin tuon edellä mainitun.

Parempi tämäkin osittaiskestoilu kuin ei ollenkaan. Eikä enää ahdista ne kalliit vaipat laatikossa käyttöä odottamassa. Onneksi suurin osa hankkimistani on yhden koon vaippoja, joten senkään puolesta peli ei ole vielä menetetty. Ei Typysein vielä hetkeen potalle opi :)

Kuvan pikkupimu on hoitanut tuonkin vatsalleen kääntymisen ihan itse, way to go. Ignooratkaa meidän ryppyiset lakanat. Ei ole ollut tapana (=aikaa) niitä silitellä.

Advertisement

6 thoughts on “No nyt päästään asiaan

  1. Meillä on sama meininki: kotona kestoillaan, unilla ja vieraissa mennään kertakäyttöisellä. Toimii hyvin, ja vaippavuori on varmasti puolet pienempi kuin jos kokoajan olisi kertakäyttövaippa käytössä.

  2. Riisipaperia saa monista kestovaippakaupoista esim. http://www.nuppuliina.fi/cat/product_details.php?p=59. Se laitetaan vaippaan päällimmäiseksi (me käytetään kuivaliinaa vielä tämän alla, ei siis käytetä riisipaperia kuivaliinana) ja on siis kertakäyttöinen. Eli kakan siivoamisessa tosi kätevä, paperi vaan roskiin (tai voi myös kompostoida) ja vaippa pyykkiin. Ei tarvitse alkaa kaapimaan tai huuhtelemaan vaippaa mitenkään. Tai meillähän ei ole vielä kokemusta kuin maitokakasta, kun en tajunnut näitä esikoisen vaippa-aikaan. Esikoisen kestovaippailu tyssäsi vuoden ikäisenä siihen, kun en kestänyt sitä kakan kaapimista. Toivon, että tällä kertaa kestoilu kestäisi vaippaiän loppuun asti.

    Olipa siinä paljon puhetta kakasta… Kaikkeen sitä vauvan kanssa joutuu :)

  3. Päivitysilmoitus: ½ « Aikuistumassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s