Öisiä kolahduksia

Vaikka olen kehunut 50-luvun rakentamista järkeväksi, kyllä ne jotain hölmöäkin ovat aikoinaan tehneet. Postiluukkumme on sijoitettu oveen noin 140 cm:n korkeudelle: kaikki vähänkin painavampi kustin kuljettama kolahtaa napakasti parkettiin osuessaan. Myös aamun lehti siinä kahden jälkeen yöllä. Harvassa ovat yöt, etten siihen(kin) olisi havahtunut. Ja voihan tuossa ihan aineellistakin vahinkoa syntyä, sekä lattialle että siihen tipahtaville herkille paketeille. Ja noita pakettejahan saa satelemaan, kun nettikauppoja ahkerasti koluaa.

Ensin ajattelin, että täytyy taiteilla lattialle joku matto, joka vähentää sekä kolauksia että sisälle kulkeutuvaa hiekkaa. Sitten tajusin, että postiluukun alle voisi myös viritellä jonkin korin tms., joka keräisi ystävällisesti postit.  Onneksi ulko- ja välioven välissä on kunnolla tilaa (n. 40 cm), joten siihen kyllä mahtuu tarpeeksi syvä keräilyastia. Ulko-oveen en kovin suuria reikiä haluaisi tehdä, joten itse korin pitäisi olla kevytrakenteinen. Ihan pikaisesti surffailin ratkaisua ongelmaan ja löysin mm. kuvassa näkyvän rautalankakorin.

Tuo on alku, nyt toivoisin teiltä parempia ideoita postiongelman ratkaisemiseksi ;)

Kuva: CountryStyle

Advertisement

4 thoughts on “Öisiä kolahduksia

  1. Mä olen miettinyt ihan samaa ratkaisua, että tuollainen kori olisi hyvä. Minulle tuli lahjalehtenä sanomalehti kuukauden ajan ja se oli aivan tuskaa, että mietin josko tarvitsisi peruuttaa se. Se nimittäin kolahti niin kovaa luukusta, että joka yö säpsähdin pystyyn. Loppuvaiheessa en saanut enää edes nukuttua, kun vain odottelin, että tippuu sieltä… sen jälkeen sain vasta unen päästä kiinni. Tuohon koriin ja luukkuun vielä jokin pehmennys niin olisi hyvä! :)

  2. Mä olen nähnyt jossain käsityölehdessä sellaisia kankaisia pusseja mihin posti solahtaa äänettömästi. Yhtään en enää muista miten se oli kiinnitetty ja toteutettu, joten tässä olis selvä tuotekehittelyn paikka :)

    Kiitos kivasta blogista! :) Ja tsemppiä vauva-arkeen!

  3. Voi, olisipa joku kehittänyt tähänkin asiaan jonkun toimivan ja tyylikkään ratkaisun ja itselle jäisi vain ostamisen vaiva. Tai siis todennäköisesti onkin, kunhan vain löytäisin. Millähän ihme hakusanalla tuotakin kaivaisi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s