Yli-innokkuutta ilmassa

Typyllä oli lauantaina hyvät bileet. Tapani mukaan stressasin valmisteluita ja ketutti, että kaikki oli Typyn määräysvallassa hoidettu vähän sinne päin. Kun tahtoisin aina tehdä huolella ja kaunista.

Mieltä ei suinkaan keventänyt isomummun saapuminen paikalle lähes 1½ tuntia etuajassa. Kyllä asia on mielestäni niin, että jos kutsussa lukee klo 15, paikalle ei suinkaan pelmahdeta reilusti ennen kahta emännän ollessa puolipukeissa ja yrittäessä syödä viime hädässä jotain pyörtymisen pelossa. Puhumattakaan siitä, että imurointi tai koristelu olisivat valmiit. Koristeiden virkaa toimitti lopulta ainoastaan surkea ilmapallorykelmä. Olipahan edes muuhun sisustukseen sovitetut värit. Puuh.

Mutta tiedänhän minä, että hänen aikakäsityksensä poikkeaa vallan villisti omastani, mitä vierailuihin tulee. Ja tiedän, että aamukuudesta siellä on kärsimättömänä odotettu, milloin saa lähteä. Viime viikkoina tämä asia on varmasti ollut päällimmäisenä mielessä. Täytyy vain yrittää ymmärtää. Ollaan niin erilaisissa maailmoissa kasvettu. Tai ehkä ero löytyy pikemminkin päiviä täyttävän sisällön määrästä.

Nimeä arvuuteltiin vihjeiden avulla, jotka oli kirjoitettu pikku lappusille. Jokaiselle vieraalle jaettiin yksi lappu ja keskenään saivat jakaa tietojaan. Monenmoisia veikkauksia heiteltiin ilmoille, mutta kukaan ei osunut oikeaan. Lopuksi soitimme Typyn nimeä kantavan biisin, jonka alkutahdit kuullessaan anoppi huudahti oikean nimen. Isomummun toive nimen suhteen oli, että hänkin sen osaa lausua. Kyllä vain osaa, varmasti.

Kivaa oli, mutta hetkeen en halua ottaa vastaan vieraita. No, nukkumatti saa kyllä tulla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s