Remontin väliraportti

Ihme ja kumma: remonttimme saattaa valmistua aikataulun mukaisesti. Jos pojat saavat taiottua viidessä päivässä kuvissa näkyvästä tilanteesta käyttökelpoisen kylpyhuoneen, onnittelut heille. Näin ainakin vielä pari päivää sitten lupailivat, kun asiaa jälleen tiedustelin. Äitini on ystävällisesti tarjoutunut siivousavuksi ensi perjantaina ja pyrimme muuttamaan suurimman osan tavaroista viikonlopun aikana. En edelleenkään ota muuttopäivää annettuna, mutta olishan se ihanaa.

kylppariremontti_3

Laatoittaminen piti alun perin aloittaa jo perjantaina, mutta eivät ehtineet vesieristeet kuivumisineen ajoissa. Heti huomisaamuna isännöitsijä tulee kuitenkin tarkastamaan tilanteen ja seinät alkavat saada kauniimpaa pintaa ylleen.

Ylemmässä kuvassa näkyy uusi kotelo, jota edellisestä hieman laajennettiin. Näin huoneistoon tulevat putket saatiin kokonaan piiloon, tuosta jatketaan sitten kromiputkella pintavetoina. Kuvan kupariputki on väliaikaisratkaisu: asuntomme ainoa  vesipiste tällä hetkellä. Sen vieressä on muovipussilla tukittu vessanpöntön viemäri ja etualalla allaskaapin alle jäävä lattiakaivo.

Alemmassa kuvassa näkyvä toinen lattiakaivo on keskellä suihkunurkkaa, jonka oikealle puolelle sijoittuu pesutorni. Pesutornin paikalleen saamisessakin tulee olemaan oma jännitysmomenttinsa, sillä kylpyhuoneen oviaukko on 60 cm leveä, mikä on erittäin lähellä pesukoneen ja kuivausrummun syvyyttä/leveyttä.

Remontissa joudutaan tekemään kaksi suurta kompromissia, joiden kanssa on vain opittava elämään. Molempien taustalla on tilan ahtaus, joka rajoittaa pöntön sijoittelua. Ensinnäkin pönttö on mitä todennäköisimmin asetettava vinoon. En vain siedä vinossa olevia asioita, suorat linjat ovat niin paljon kauniimpia. Toisekseen pöntön tullessa turhan lähelle suihkunurkkaa suihkun yhteyteen ei järkevästi saada mahtumaan aukeavaa lasiovea. Suihkun ja pesutornin väliin tulee kiinteä lasiseinä, mutta kulman toinen sivu täytyy toteuttaa suihkuverholla. Se nyt vaan ei sovi kokonaisuuteen. Mutta minkäs teet kun muutakaan ei mahdu.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s