Tavaravuori paisuu

Koska maha riittää typyn asunnoksi enää maksimissaan kolme kuukautta, on alkanut varustautuminen elämään ulkomaailmassa. Liikkuminen hoituu jatkossa Tricot-Slen -kantoliinan sekä Brion Go-vaunujen avulla, kylvyssä meillä taas käydään Flexi Bathissa. Kaikkien väritys liikkuu akselilla valko-harmaa-musta. Pienimpiä vaatteita tuntuu olevan riittävästi, varsinkin kun jotain ihan varmasti vielä lahjaksikin saamme.

Hoitopöydäksi tullee Ikean Sniglar, jota aion tuunata Maijun innoittamana. Kankaiden tilalle voisi tietty naputella kiinni myös muuhun sisustukseen sointuvalla sävyllä maalattua tai vaikka tapetoitua vanerilevyä. Katsotaan nyt mitä keksin. Voisin laittaa kuvia kun on valmis.

Nukkumispuoli sen sijaan aiheuttaa vielä hieman päänvaivaa. Päätin jo muutama vuosi sitten, että jos meille lapsia tulee, hankintalistalle päätyy Seimin Peti. Netistä sitä olen tasaisin väliajoin ihaillut, hinta vain on hirvittävä. Kävimme viikonloppuna katsomassa tuotetta liikkeessä ja salaa toivoin, että laadussa tai ulkonäössä olisi jotain sellaista vikaa, mikä vähentäisi ostohaluja. Mutta ei, se näytti paremmalta kuin kuvissa. Ja tukevalta. Ja ajattomalta. Kakkosvaihtoehtona on sitten Ikean Gulliver-pinnasänky, josta on myöskin tuunaamalla saatu aikaan vaikka mitä. Hinta on alle kymmenesosa Pedin hinnasta, mikä laittaa miettimään, yhä uudelleen.

Kiittäisivätköhän jälkipolvet jos Petiin sijoittaisimme? Samalla tavalla kuin itse olen kiitellyt vanhempiani, koska ovat jo yli 30 vuotta sitten ymmärtäneet Muuramen kalusteiden säilyvän arvon.

Vielä loppukevennykseksi: kuulin tänään aamukahvilla sellaisia juttuja työkavereitteni synnytyksistä ja niiden aiheuttamista alapäävaurioista, joita en olisi halunnut tietää. Tilanne oli kuin terapiaistunto, jossa ihmiset purkivat omia, synnytyksiin liittyviä traumojaan mahani olemassaolon valtuuttamina. En kokenut saavani arvokasta tietoa tulevaa ajatellen; koin myötähäpeää.

Advertisement

8 thoughts on “Tavaravuori paisuu

 1. Jopas olette tehneet hankintoja! :)

  Tricot-slenistä sen verran, että se on _erittäin_ joustava kantoliina. Toimii erinomaisesti juuri siksi ihan vastasyntyneen kanssa, mutta jo parikuisella alkaa olla liian joustava. Kun painoa tulee lisää, tosi joustava liina joustaa niin paljon, ettei sidonta pysy kuosissaan ja mukavana kovinkaan pitkään. Kannattaa siis liinailla paljon ihan heti alkuun, jotta näette, onko se teidän juttu. Ihan alkuun siksi, että jos aloitatte liinailun myöhemmin, Tricot-slen ei todennäköisesti enää ole kovin kiva liina opetella liinailua vähänkään painavamman vauvan kanssa. Jos liinailu osoittautuu teidän jutuksi, niin kudottua kantoliinaa (ei jousta niin paljoa ja toimii siten huomattavasti paremmin isomman vauvan ja lapsen kanssa) kannattaa alkaa metsästää jo aika varhaisessa vaiheessa.

  Seimin peti näyttää näppärältä, mutta onhan tuo arvokas. Olisiko teidän mahdollista toivoa esim. ristiäis-/nimiäislahjaksi osarahoitusta siihen? Sekin on ihan hyvä muistaa, että kaikki eivät pinnasänkyä edes tarvitse. Me olisimme pärjänneet mainiosti ilman ja nykyisin pinnis toimii tavaransäilytyspaikkana lapsen nukkuessa edelleen perhepedissä kanssamme. Tarvittaessa pinniksen/muun sängyn ostamisen voi varmasti ihan hyvin jättää myös vauvan syntymän jälkeiseen aikaan, pinnis kun on joka tapauksessa (ainakin minun mielestäni liian) iso alkuun.

 2. Hyvä tietää, että jos myöhemmin tulee tuon liinan kanssa ongelmia, vika voi olla myös muussa kuin kantajassa. Hyvältä se nyt kuitenkin ilman sisältöä vaikuttaa. Tarkoitus on aloittaa heti kun vain sen verran alkushokista kaikki toipuvat :)

  Pinnasängyn tarpeettomuudesta kuulin viimeksi eilen ystävältäni, jonka vauva on nyt hieman alle 4-kuukautinen. Siksipä en sängyn hankinnan suhteen hätäile, varmasti äp-laatikkokin minikokoiselle hyvin kelpaa. Pinnasängyt on kyllä ihan hurjan suuria, ei ihme jos tulee toiselle alkuun turvaton olo!

 3. Meillä on myös jo valtaosa hankinnoista tehty; postisedät ympäri maailmaa ovat niitä kotiimme toimittaneet viime viikkoina (mm. Flexi Bath valkoisena). Meilläkin väritys on yhtä masentava kuin teilläkin: mustaa, harmaata ja valkoista. Piristyksenä hippunen ruskeaa. Yksi lapseton ystäväni jo ihmetteli, että miten on edes olemassa niin paljon mustia vauvan tuotteita (näki mustat vaunumme, turvakaukalon ja Manduca-kantorepun)!? Onhan niitä, kun jaksaa etsiä ja kaivaa. Ja meillä ei siis tosiaan ole hakusessa mikään goottimetalli-look tummien tavaroidemme kanssa; emme vaan yksinkertaisesti viihdy iloisten värien joukossa. No ehkä joskus hetkittäin, mutta ajatuksena on ollut hankkiä vuosikausia kestäviä & tyylikkäitä tuotteita, joten tämän hetken lempparivärit eivät välttämättä enää miellytä parin vuoden kuluttua (jos ja kun saamme vauvatavaroille jo uuden käyttäjän).

  Nyt alkaakin jo tulla pienoinen ahdistus, kun enää ei voi juurikaan mitään hankkia… Viime aikoina olen tottunut siihen, että aina on joku tilaus mielessä tai liikenteessä – aina on jotain jännää mitä odottaa!! Taitaa olla pahemman luokan shoppailuholistin vieroitusoireet iskemässä. Nyt täytynee keskittyä odottelaam itse päähenkilöa (ja syyskuussa tapahtuvaa salavihkimistämme)!

 4. Alapäävaurioita – ou nou…! En oo varma, haluanko kuulla niistä lisää, mutta jos sulla on yhtään halua jakaa niitä täällä enemmän, niin ehkäpä haluaisin kuulla kuitenkin. Ettei tule itsellä hankittua lasta ainakaan vielä kovin pian! Tämmöiset blogit on kyllä tosi hyviä, kun voi lukea toisen kokemuksia ja pohtia, haluaako itse samaa. Ainakin tähän mennessä sun kokemukset vaikuttaa kovin positiivisilta! =) Onnellista odotusaikaa! =)

 5. ulla: Saman värisenä amme meilläkin, tyylikkäin valikoimasta :) Muutenkin tuntuu menevän yksiin ajatuskulku tässä(kin) asiassa. Ajatonta ja laadukasta sen olla pitää, väriä on helppo lisätä joukkoon, jos alkaa ahdistaa.

  Teillä taitaa mennä sitten tuo vihkiminen tosi lähelle laskettua aikaa? Jännää! Salavihkiminen on tavoista paras :D

  nonparilli: Sori, mutta en halua :) Ihan turha tuollaisilla jutuilla on ylipäätään toisia pelotella. Kaikenlaista ”jännää” voi synnytyksessä varmasti sattua, mutta en todellakaan rupea mitään etukäteispelkoja itselleni aiheen ympärille keräämään. Kunhan hengissä ja pahemmin vammautumatta selvittäis.

  Kiitos toivotuksista, mukavaahan tää odotus on viimeiset 4 kuukautta ollut.

 6. Tricot-Slen on nimensä mukaisesti trikooliina, joka ei isommalla lapsella kovin hyvin toimi, kudotulla liinalla voi sitten kantaa niin pitkään, kun lapsi siihen suostuu ja kantajalla fysiikka kestää. Toinen ero on se, että joustavuutensa vuoksi trikooliinaa tulisi aina olla se 3krs vauvan ympärillä, kudotussa riittää tietyissä sidonnoissa yksi.
  Liinamaailma on tosin sellainen, että sinne helposti hurahtaa (tai eksyy), mutta kysymällä asiat yleensä selviää. :)

  Mitä tuohon sänkyyn tulee, on ihan lapsesta kiinni, tarviiko pinnistä vai ei. Toiset vauvat nukkuvat paremmin kainalossa, toiset omassa huoneessaan, ja etukäteen on vähän hankala sanoa, kumpaan luokkaan oma ipana sitten aikanaan kuuluu. Meillä pinnis oli tarpeeton yli viisikuiseksi asti, kun lapsi nukkui välissä.

  (Synnytysjutuista en edes ala; ne on vähän kuin miesten armeijajutut…)

  Hyvää loppuodotusta, sinullahan ei sitä enää paljoa ole jäljellä. :)

 7. Nythän on käynyt niin, että koko kantoliina-asia on jäänyt jonnekin mielen perukoille kaiken oleellisemman viedessä ajan. Toivottavasti muistan, että sellainenkin on olemassa, kun Typy on saatu maailmaan :)

 8. Päivitysilmoitus: Hupsansaa! | Aikuistumassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s