Miten mahtaa tämäkin homma hoitua?

Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että asumme syksyllä typyn tullessa maailmaan kaksiossamme, joka tarjoaa monta pähkinää purtavaksi käytännön asioiden järjestämiseksi. Vähäisin ongelma ei ole kylppärimme, joka on minimaalisen kokoinen. Sinne mahtuu juuri ja juuri pesukone, joten pesutupaan ei pyykkejä sentään tarvitse raahata. Masiina tulee kuitenkin hitusen oviaukon eteen sekä pienentää pöntön eteen jäävän tilan ruhtinaattomaksi.

Vielä en ymmärrä, missä pieni kakkapeppu pestään. Lavuaarimme virkaa hoitaa pikkuruinen käsienpesuallas eikä suihkussa ole ns. ammehanaa ollenkaan.  Jos toisessa kädessä pidetään suihkua ja toisella säädetään veden voimakkuutta/lämpötilaa sekä pestään, mihin se mukelo tungetaan? Mietin jo, pitääkö aina laskea vettä ammeeseen ja pestä siinä. En tosiaankaan tiedä. Auttakaa viisaammat.

Ammeen kanssakin on yksi pieni ongelma: kylpyhuoneessamme ei todellakaan mahdu sellaista säilyttämään. Ei edes seinällä roikkumassa (enkä sitä sinne haluaisikaan). Näin luulin siihen asti kunnes löysin osittaisen ratkaisun tilaongelmaan: kokoontaitettavan Flexi Bathin.

Flexi Bath

Yllätyin, että tuotteen hinta on noinkin huokea: reilulla 30 eurolla saa omakseen hyvää designia. Näyttääkin nimittäin huomattavasti kivemmalta kuin perinteiset ammeet. Luulen, että kannan Flexi Bathin joka tapauksessa kaupasta kotiimme. Jos se ei jostain syystä osoittaudu toimivaksi ratkaisuksi kotona, saa siitä ainakin iloa jommassakummassa mummolassa.

Vielä jää ratkaisematta, missä ammetta käytettäessä pidetään. Ilmeisesti kyykimme lattialla sen kanssa, koska sellaista tasoa ei lähistöltä löydy, jonka päällä amme mahtuisi makaamaan eikä jalkojakaan kyseiseen malliin ilmeisesti valmisteta. Voi Kullan selkää.

Kuva täältä.

Advertisement

8 thoughts on “Miten mahtaa tämäkin homma hoitua?

  1. Samainen amme on meilläkin jo bongattu! Taistelemme myös pienoisten tilaongelmien kanssa, mutta vielä enemmän taistelen kaikkea liian perinteistä vauvatavaraa vastaan. Välillä tuntuu olevan tuskaisen hankalaa löytää mitään mieluisia kuoseja/värejä kukertavien pupujussikoiden seasta, mutta onneksi monta hyvää löytöä on tullut jo vastaan! Tuo amme olisi mukavaa vaihtelua sille iänikuiselle (mutta tietenkin hieman nostalgiselle) Orthexin ammeelle, jonka tämänhetkiset värit ei tule kuunapäivänä ilostuttamaan kotiamme. Ja plussaa tietenkin taitettavuudesta!

    Helpotuksena kyykkimiseen aiomme käyttää iltapesuina ihan normaalia suihkuttelua isin/äitin kanssa (joku kai on senkin kieltänyt vauvoilta, mutta itse olen ainakin hengissä selvinnyt moisesta kurimuksesta). Amme olisi ”harvinaisempi” herkku :)

  2. Pitääpä tuoda kulttuurimausteita tähän pupu-pitsi-keskusteluun: Olen ihan samoilla linjoilla ja kannan matkalaukut pullollaan skandinaavisia vaatteita tänne toisaalle. Vaaleanpunainen odottakoon sitä, että tyttö itse sitä haluaa, päätimme miehen kanssa. Täällä pitää nyt Typyn kanssa olla tarkkana, ettei heti synnytyssairaalassa pistetä reikiä ja korvakoruja korvaan! Raja kulkee vain yhdessä ruksissa samassa lomakkeessa, jossa sopii toivoa ateriavaihtoehtoa sairaalassa… Tytöt ja pojat erotetaan toisistaan heti ensimetreillä. Hui!

  3. Joo, en. Lattarimaat osuu kohdalleen. Tosin sama meininki on myös Etelä-Euroopassa, jossa esikoisemme syntyi: tytöt tunnistaa viimeistään korvanipukoiden koristeista…

  4. Suosittelen lämpimästi harkitsemaan siirrettävää hoitopöytää, jonka pöytätason alla on amme. Sellainen mahtuu pienempäänkin tilaan ja alla olevien renkaiden ansiosta on helposti siirrettävissä. Postimerkin kokoinen käsienpesuallas riittä hyvin kakkapyllyn pesemiseen, johon riittää periaatteessa juokseva vesi. Seisova vesi ei taida olla kovin hygieninen vaihtoehto…

  5. Mamma: En valitettavasti usko, että löydän ehdottamastasi mallista sen näköistä, jota haluaisin kotonani katsella. Laita toki linkkejä, jos tiedät siedettävän näköisiä. Käytännöllinen se varmasti olisi, sitä en epäile yhtään. Kylppärin allas kasvaa onneksi kokoa tulevan muuton myötä, joten ongelma on siltä osin ratkaistu.

  6. Eihän ne mitään ruusuja ole, mutta itse olen sitä maata, että on ihan pakko tinkiä joskus ulkonäöstä käytännöllisyyden vuoksi. Hoitopöytiä löytyy esim. Lastentarvikkeen sivuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s