Harmaasta puheen ollen…

…katsokaapa, minkä värinen on uuden, eilen julkaistun äitiyspakkauksen toppahaalari. No okei, tuo käänteissä näkyvä kuosi ei miellytä yhtään silmää, mutta ehkä sen saa jotenkin taiteiltua piiloon. Muuten mielipiteeni koko pakkauksesta on vienon positiivinen. Iloitsen paketin ekologisuusaspektista: kestovaipat (aion opetella käyttämään niitä vaikka väkisin), kierrätysmateriaali haalarissa, bambukuitu. Makuupussin sydänkuosi saa hyvälle tuulelle: muistuttaa lapsuudesta tutusta kankaasta, josta meillä oli lakanoita. En myöskään laita pahakseni vihreitä vaatteita, ihan vain henkilökohtaisen mieltymykseni vuoksi. Persikkaripulin värinen oloasu jäänee hätävaravaatteksi, hyi olkoon!

äitiyspakkaus

Kuvat Kelan sivuilta. Katso suurempina ja loputkin, jos kiinnostaa.

Advertisement

6 thoughts on “Harmaasta puheen ollen…

 1. Näin tuon pakkauksen eilen Lapsi-messuilla livenä ja aika pettymys sen värimaailma kyllä minulle oli. Ei yhtään uusretro-ihanuutta toisin kuin kahdessa aiemmassa pakkauksessa. Ekologisuus toki on iso plussa ja kaipa tuo hailakka värimaailma sitten uppoaa useimpiin. Eipä silti, eihän meille tuota kuitenkaan ole tulossa. Tai sanotaan niin, ettei tuon pakkauksen takia nyt ainakaan kannata pikkukakkosta alkaa kiirehtiä. ;)

  Minusta noilla pakkauksen kestovaipoilla voisi heittää vesilintua. Kuorivaipat ovat ihan asialliset, mutta sisävaipat kaikkea muuta. Toimivat ehkä alle kaksiviikkoisella, jos hyvin käy, mutta ovat niin onnettoman pieniä ja ohuita, ettei imu isommalla riitä ja lisäimuja noihin ei oikein saa mahtumaan. Enkä ymmärrä, millä pyhällä hengellä niiden on tarkoitus pysyä paikallaan, kun niissä ei ole minkään sortin kiinnitysmekanismia, eikä näpsy tartu flanelliin. Että älä hakkaa päätäsi seinään niiden kanssa, jos eivät ota toimiakseen, vaan hanki parempia vaippoja. Kestoilu ei ole ollenkaan vaikeaa tai työlästä, mutta vaatii aika paljon etukäteisperehtymistä. Mulla on työn alla perusteellinen kestovaippapostaus ja vaikka blogaamistahtini on viime aikoina ollut surkeaakin surkeampaa, uskallan luvata sen valmistuvan hyvissä ajoin ennen teidän laskettua aikaa. :)

 2. Tiitu: Ikävä kuulla, ettei äitiyspakkauksen vaipat ole parhaita mahdollisia. Vaan mistäpä sitä tietää, kenelle mikäkin sopii. Sit sen näkee.

  Itse selailin vaihtoehtoja ennen reissuun lähtöä, minkä seurauksena päällimmäisenä hankintalistalla ovat nyt Fuzzi Bunzit. Vaikuttavat tarpeeksi helppokäyttöisiltä, jotta saan vakuutettua Kullankin asiasta.

 3. Fuzzi bunzit on olleet meillä ja monilla muillakin kovin pidettyjä, tosin vasta noin 1,5-kuisesta alkaen: sitä aiemmin reisimakkarat eivät olleet riittävän paksut taskuvaipoille. Ihan pienellä harso+villahousu-yhdistelmä oli meistä ihan ylivoimainen ykkönen. Aika monet ovat Fuzzin sijasta tykästyneet viime aikoina Bumgenius 3.0 -taskuista. Kannattaa tsekata nekin! Ovat ainakin siitä kivat, että menevät koko vaippaiän. Tosin Fuzzillakin on juuri tullut uusi koko vaippaiän tasku. Meille sellainen on vasta matkalla.

 4. Tiitu: Kiitos, että opastit mua vaippaviidakossa hiukan eteenpäin. Ajatuksena on ostaa muutamaa mallia joitain kappaleita alkuun ja katsoa sitten, mikä eniten miellyttää. Vaikutti hyvältä tuo Bumgeniuskin. Ainut, mikä epäilyttää, on tarrakiinnityksen kestävyys käytössä. Mut kai se kestää.

  Vähän sama ongelma kun tekis mieli ostaa pikkuruisia vaatteitakin jo kohta, mut pelkään ostavani jotain niin epäkäytännöllisiä, että jäävät kaappiin.

 5. Eipä kestä, mielelläni avitan kiinnostuneita niin kestovaippa- kuin kantoliinaviidakossakin. :)

  Varmasti kannattaa tehdä juuri noin, että alkuun hankkii muutamia erilaisia vaippoja ja vasta sitten isomman satsin jotakin tiettyä, kun suosikit ovat löytyneet. Tosin minulle sekin oli tärkeää, että heti alusta asti vaippoja oli täyskestoiluun riittävä määrä, jolloin muutama erilainen yksilö ei riittänyt, vaan vaippoja piti olla aika paljon jo ennen vauvan syntymää. Hutiostoksia tuli tehtyä, mutta kestoilussa on se kiva puoli, että niistä hutiostoksista pääsee kyllä hyvään hintaan eroon. Vaivaahan ostamisesta ja myymisestä toki tulee, mutta taloudellista tappiota ei onneksi niinkään.

  Ei kuitenkaan kannata täyttää kaappeja kaikissa kokoluokissa niillä vaipoilla, jotka ihan pienenä tuntuvat parhailta. Meillä PUL-kuoret m- ja l-koossa ovat jääneet tyystin käyttämättä, vaikka alussa niitä jonkin verran käytimmekin ja sen takia sitten kaappiin isommissa koissa hamstrasimme.

  Kyllä tuo tarra on käytössä kestänyt ihan hyvin. Se taitaa olla vähän erilaista tarraa kuin mitä muissa yhteyksissä käytetään. Se kyllä harmaantuu ikävästi pesussa hyvin nopeasti. Itsekin kyllä pidän enemmän neppikiinnityksestä. Tarroissa on myös se huono puoli, että lapset oppivat aika pienenä avaamaan ne itse (toisin kuin nepit), mikä ei olekaan kovin kiva juttu…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s