Kesäkiireitä

Hahmottelimme tänään töissä ensi kesän näkymiä. Näyttää siltä, että mulla on töitä huomattavasti enemmän kuin tällä hetkellä. Tämä taas on sen ansiota, että kollegani sen kun lomailee lähes kaksi kuukautta ja minä teen molempien hommat.

Tuli taas kerran valehtelija valehtelija –olo; en (tietenkään) maininnut mitään siitä, että saattaa omakin työkyky olla vähän niin ja näin kesällä kun olen siinä kohtapuoliin äitiyslomalle jäämässä. Jos vielä sattuu hellekesä eteen, voi olla, että jalan tilanne ei anna myöten istua paikallaan työpäivä toisensa perään. Ultran jälkeen vasta töissä kerron raskaudesta, mikäli vain muuten pystyn siihen asti salaisuuden pitämään.

Eka neuvola on edessä ensi maanantaina, mikä on tosi aikaisin: vasta raskausviikkoa 7+0 mennään tuolloin. En kuitenkaan ruvennut vastaankaan tappelemaan kun kyseisen ajan antoivat. Jos käynti nyt edes vähän konkretisoisi tätä asiaa. Lähetin eilen Kullalle kesken työpäivän viestinkin, että ”Hei, oon raskaana!” – ihan vain tehdäkseni asiaa itselleni todemmaksi. Oireet kun ovat edelleen pikkuruisia: hajuaisti nyt on yliluonnollinen ja nälättää ja väsyttää tavallista enemmän. Kuvittelin kuitenkin, että tässä vaiheessa joutuisin jo alvariinsa yökkäilemään. Tai edes jotain inhottavaa. Taidan olla jenkkileffojen uhri.

Advertisement

One thought on “Kesäkiireitä

  1. Kummassa paikassa menet neuvolaan? Siis kotipaikkakunnallasi vai työpaikkakunnallasi? Kummassa sinulla on kirjat? Jos olet vieraspaikkakunnalla, niin saitko helposti maksusitoumuksen?

    muistan, että joku aika sitten jossain lehdessä oli juttua, siitä, kun Rovaniemellä opiskelevan perheen lapsi ei pääse Rovaniemellä neuvolaan, kun Tampere ei suostu antaa maksusitoumusta (Tampere on siis perheen koti). On se ilmeisesti vaikeata tällaisetkin asiat… Toivottavasti tästä jutusta monet kunnat ottaisivat nyt onkeensa ja antaisivat noita maksusitoumuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s