Kuntokuuri

Mistä tietää, että oli jo aika palata liikunnan pariin:

 • Punnerruksia tehdessä kyynärpää jää jumiin niin, että takaisin ylös ei lattian rajasta noin vain noustakaan. Joka kerta pitää saada kyynärpää naksautettua takaisin paikoilleen. Samaa ongelmaa tuntuu olevan lisääntyvästi muissakin nivelissä.
 • Kiertäessä ylävartaloa sivulta toiselle selässä tuntuu naks naks naks. Myös nilkat naksuvat sivuttaiskierrossa ottaen kaikupohjaa liikuntasalin puulattiasta. Pam.
 • Kun on selällään maaten tähdännyt jalka suorana hetken kohti kattoa nilkka ojennettuna, tulee lihaskramppi pohkeeseen.

Tästä lähin ohjelmassa on 2-3 kertaa viikossa lenkki ja kerran viikossa Pilates. Mielialan ja -kuvituksen mukaan kaikki muukin liikunta on sallittua ja toivottavaa. Tämän viikonlopun uusi laji oli retkiluistelu, mikä oli hienompaa kuin osasin odottaakaan. Ja onnistui hyvin, vaikka olin hiihtänyt ja luistellut viimeisen 13 vuoden aikana molempia kerran.

Jokaisen liikuntasuorituksen kirjaan ylös. Kolme lenkkiä viikossa kolmen kuukauden ajan tuottaa näkyviä tuloksia. Näin on luvannut eräskin asiantunteva taho.

Edit: Sekin lisää kummasti liikuntamotivaatiota kun maanantaiaamuna töissä nappi singahtaa farkuista lattialle. Vaikkei tässä nyt oikeasti läskejä (vielä) olla, mikä lie mahaturvotus. Vakuuttelee hän itselleen.

Advertisement

4 thoughts on “Kuntokuuri

 1. Joo, se tosiaan motivoi kummasti, kun alkaa nappi kiristään – tai tosiaan singahtaa lattialle.

  Mulla oli tuossa joulun jälkeen se kiristysvaihe. Nyt ollaan jo paremmalla polulla. Tosin nyt kun vedän hedelmiä ja kasviksia ihan hullua tahtia, niin nehän ne vasta turvottaakin. No kaitpa elismistö tottuu tähän ruokavaliomuutokseen jossain vaiheessa….

 2. Oon saanut hyvän kipinän päälle, paljon se ei tunnu lopulta vaativan. Juokseminen on pirun tylsää, mutta siitä tulee tunnetusti mahtava olo. Intoa sullekin sulkapalloon ja muuhun!

  Nappiasiaan saattoi mun kohdalla löytyä sittenkin ihan iloinen selitys.

 3. Hauska kuulla, että skrinnailusta olet innostunut. Onhan varustukset kunnossa? Niin paljon jäällä näkee epäasiallisilla varusteilla liikkeellä olevaa jengiä. Ja sitten niitä poimitaankin avannosta, kun on naskalit yms. jääneet matkasta ja pahimmillaan poimitaan hiukan liian myöhään…. :( Kokeilin retkiluistelua 90-luvulla Ruotsissa ja nyt joitakin vuosia olen luistellut Suomen Retkiluistelijoiden kanssa. Tosiaan ihan huippu harrastus! Tosin myös yksi niistä harrastuksista, joita on oikeasti hankala harrastaa pienen vauvan kanssa. Viime talvi meni ihan harakoille, tänä talvena olen kerran päässyt jäille. Että nauti nyt tänä talvena retkiluistelusta ensi talvenkin edestä! :)

 4. No ihan simppeleillä vuokravälineillä mentiin. Katsotaan nyt miten käy kun todennäköisesti muutan kesällä kohti etelää ja harrastusmahdollisuudet heikkenee. Kannattanee siis senkin suhteen käyttää kevätauringot hyväksi. Oon ehdottomasti sitä mieltä, että naskalit pitäis mukana olla, vaan eipä meillä ollut. Töissä lähinnä vain naureskelivat kun naskaleita tiedustelin lainaksi. Etelästä tullut typy kyselee taas hölmöjä. Mulla on jäällä liikkumisesta niin vähän kokemusta, etten tosiaan osaa päätellä, mihin uskaltaa mennä ja mihin ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s