Soihtuja pimeyteen

Kämpän sisustus on edelleen minimalismia henkivä. Sänkynä on toiminut jo kolme kuukautta patja lattialla, olohuoneen tärkein sisustuselementti on iso jalkalamppu. Nytkin kökötän keskellä olohuoneen lattiaa, sillä kovat tuolit eivät houkuta yhtään enempää. Sitten syyskuun ei ole liikoja tapahtunut.

Viime viikonloppuna päätimme tehdä asunnosta kodikkaamman ja lähdimme lamppu- sekä nojatuolijahtiin. Miten absurdi ajatus onkaan lähteä huonekalukaupoille julkisen liikenteen ehdoilla? Etenkin kaupungissa, missä ihmisiä tunnutaan tarkoituksellisesti ajavan pois joukkoliikenteen parista. Rakennetaan kauas keskustasta uusia asuinalueita, joissa palveluja on jo valmiiksi liian vähän. Ja ollaan niin ylpeitä. Rakennetaan markettihelvettejä. Otetaan muutaman kilometrin bussimatkasta hintaa 3,80€. Kannustavaa. Toivottavasti taantuma tätäkin asiaa ja raideliikennettä tervehdyttää. Muuten me ollaan pian yksi iso Teksas ja kuljetetaan läskiruhojamme monsteriautoilla jumbosta toiseen.

Kaupalle asti pääsimme, paluumatkaa varten ei käteistä kylläkään jäänyt. Muutaman lampunkin ostimme, täydentämään sarjaa. Vielä haaveilemme tästä: metrin halkaisija kattolampussa kuulostaa järjettömältä. Ja hienolta. Kahdesta pienestä lampusta kertyi pakkauksineen yllättävän paljon kannettavaa, bussia ei ollut tulossa ja tuskin olisimme pummilla onnistuneet matkaamaankaan. Niinpä päivittelimme kassalla, että pitääkö tässä nyt taksi tilata kotiin. Vaan eipä tarvinnut: myymälän nuori, mukava naismyyjä kuskasi meidät kantamuksinemme käytännössä katsoen kotiovelle asti. Merci beaucoup.

Nyt on valoa; johan kelpasi paistatella loisteessa (elämäni ensimmäisellä palkallisella) sairaslomallakin. Työviikko kutistui hetkessä kolmipäiväiseksi ja huomenna pääsen kotiin. Viimeinen edestakainen reissu ennen joululomaa. Melkeinpä voisin sanoa selvinneeni syksystä.

Vielä yksi asia mua tänään vähän hämmentää: miten ihmeessä Samuli voi yhtäkkiä näyttää siltä, miltä Saarioisten mainoksessa näyttää? Vähemmänkin mairittelevia hetkiä on herran elämässä ollut.

Advertisement

One thought on “Soihtuja pimeyteen

  1. Päivitysilmoitus: Virtahevot olohuoneessa « Aikuistumassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s