Turhia huolia

Joskus taannoin kävi sellainen ajatus mielessä, että tästähän ei mitään raskausblogia tule. En todellakaan ala tänne erittelemään kaikkea kummaa, mitä vartalossani tapahtuu. Juuri nyt tuntuu siltä, että eipä ole pelkoakaan moisesta. Enemmänkin sellainen tästähän ei mitään lapsettomuusblogia tule -fiilis. Siis eihän.

Multa on nyt viime viikkoina udeltu jopa kolme kertaa, että milloinkas ollaan ajateltu niitä lapsia hankkia. Vastaukseksi olen antanut jotain todella ympäripyöreää ja kysymyksen ohittavaa tai sitten vähän järjellisempää. Järjellisempi vastaus rakentuu pääasiassa sen varaan, että nyt ei ole hyvä hetki. Tässähän ollaan koeajalla määräaikaisessa työsuhteessa eikä työkokemusta ole vielä tarpeeksi lastenhoitoon heittäytymiseen. En myöskään haluaisi olla raskaana yksin ja kaukana Kullasta. Varsinkin kun on ainakin jossain määrin riskiraskaus tuloillaan. Jos olisi tuloillaan. Veritulpan riski on kohonnut ja pitäis varmaan itseään piikittää ja ravata ylimääräisissä kontrolleissa.

Vaikka mieleni vaatii valoa talven keskelle, tälle talvelle emme suunnitelmista huolimatta varanneet matkaa etelän lämpöön. Miksi? Koska viime huhtikuussa kun olisi matkaa pitänyt olla varaamassa, olin suorastaan vakuuttunut, että tässä joulun tienoilla olen kuitenkin jo raskaana eikä lentäminen sovi kuvaan tuon tukosriskin kanssa. Joopa joo.

Olen myös pitänyt selvänä sitä, että kesäkuukausina en voi olla viimeisillään raskaana. Samasta syystä: olisi vain turhan suuri terveysriski. Ilman raskauttakin jalkani turpoavat helteellä palloiksi. Jos tässä kuussa onnistaisi, laskettu aika olisi elokuun lopulla. Kaikki suunnitelmallisuus tuntuu siis kadonneen projektin viivästymisen myötä.

En myöskään ihan kauhean mielelläni soisi omalle lapselleni kohtaloa syntyä loppuvuodesta. Muistan, miten muutamat joulukuussa syntyneet ystäväni lapsena asiaa harmittelivat. Että jos sitten pidettäis taukoa tässä asiassa tuonne ensi huhtikuulle asti, jotta ajoittuisi syntymä alkuvuoteen…

Kaikkea ylläolevaa on täysin turha miettiä. Kun ei tästä elämästä tiedä. Ihan vähän on tähän juttuun jo liittynyt pientä ahdistustakin. Että huhuu, täällä ois kaksi fiksua, mukavaa ja vastuullista nuorta aikuista ottamassa vastaan kasvatushaasteen. Mikä kestää?

Advertisement

2 thoughts on “Turhia huolia

  1. Ihmiset eivät vain ymmärrä, miten paljon tuskaa hyvää tarkoittava kysymys voi aiheuttaa. Oman kokemukseni mukaan lapsentekoasioita ei voi (tai kannata) liikaa laskelmoida. Meille kävi niin, että päätimme aloittaa yrittämisen hyvissä ajoin (kun keskimäärin tärppäämiseen menee kuitenkin 1/2-1 vuosi) ja kuinka ollakaan, olin raskaana 2 viikon kuluttua. Hyvin meni kuitenkin gradunteko pahoinvoinnista huolimatta ja miehen duunipaikan vaihto lasketun ajan korvilla. Eikä syntymäpäivä joulun korvilla ole tehnyt kenestäkään koulusurmaajaa ;) Jaksamista!

  2. Itse en missään nimessä ole aiheesta surullinen tai koe loukkaavana, jos joku asiasta kyselee. Enemmänkin kuvailisin oloani tässä vaiheessa kärsimättömäksi. Lähinnä harmittaa kysyjän puolesta, ettei tilannetajunsa riitä. Viimeistäänkin ystäväni taisteltua 2,5 vuotta tullakseen raskaaksi tajusin, ettei kannata liikoja kysellä. Jos yhtään epäilee, että nuo voisivat lapsia haluta, antaa heidän itse ottaa asia puheeksi.

    Ei olla puhuttu aikeistamme kellekään, osittain juuri siksi, ettei kyttäys ala. Ja enemmän siksi, että tykätään yllätyksistä. Eihän me kerrottu häistämmekään etukäteen kuin harvoille valituille. Meiltä ei ole tähän mennessä ystävät tai sukulaiset myöskään aiheesta udelleet, siksi ihmettelin, miksi nyt yhtäkkiä kysely alkoi. Näkyykö se jotenkin päälle päin, että ajatuksissa on? Vai ollaanko me vain yksinkertaisesti jo kaikkien mielestä sen ikäisiä?

    Olipas hauska huomata, että oot palannut kirjoittelemaan uudella innolla :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s