Hyvän ensivaikutelman vaikeus

Kun on yökylässä ihmisten luona, jotka on aiemmin tavannut vain kerran ohimennen kadulla, jotka syöttävät herkkuja ja lämmittävät vielä sunnuntaiaamuna peltoaukean laidalle paljun, jossa voimme Kullan kanssa lillua, mitä tämä tyttö jättää jälkeensä? Likaiset alushousut. Myös pyjaman, mutta eniten nolottaa nuo likaiset pöksyt, joita joutuvat vielä kanniskelemaan appivanhemmilleni, joilta ne jonain päivänä sitten saan.

Yritin tarkkaan katsoa, ettei mitään jää jälkeen, mutta sählä mikä sählä. Lähdöt on heikkouteni: aina vaikeus päättää, mitä ottaa mukaan ja pohdinnan aiheuttama kiire. Lauantaina lähtiessämme Kulta taktikoi asian suhteen ja väitti ajomatkan kestävän puoli tuntia todellista pidempään, joten ilmoitettu lähtöaika siirtyi viime hetkellä ja lauantaiaamu säilytti leppoisuutensa.

Yöpymiskokemus oli niin mukava ja välitön, että matkan varsinainen syy, Kullan ystävien häät, jäi sen varjoon. Häissä ei ollut mitään uutta tai yllättävää. Perinteistä ohjelmaa ja vieraina sama kaveriporukka, joka on ollut jo liian monissa. Ei ihmisissä vikaa, mutta kun turhan monet häät muistuttavat toisiaan sekä ohjelman että vieraiden osalta, herää toive, kunpa ihmiset haluaisivat ja uskaltaisivat tehdä häistään itsensä näköiset. Osaa olla myös tyytyväinen omaan valintaansa asiassa.

Paluu arkeen oli tällä kertaa helppo, töissä on lomien jäjiltä rauhallista edelleen. Huomisen virkavapailen ja edessä on junassa istumista tunteja toistensa perään; lähden käymään tulevalla työpaikallani ja hämmästelemään, miten ne siellä oikein puhuu. Onneksi saanen perillä lähinnä kuunnella, tuskinpa kukaan odottaa minulta sen kummempaa kontribuutiota.

Täytynee alkaa miettiä, missä asussa sitä haluaa ensi-/toisen vaikutelman tehdäkään. Junaan mukaan ainakin musiikkia, romaani, salmiakkia ja juomaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s