Arjessa kiinni

Ottaa se kuulkaa koville kun on kaksi kuukautta ollut heräämättä töihin ja yhtäkkiä pitää. Tilannetta ei auta työn alkua edeltäneen jännityksen vuoksi hieman yli viisituntisiksi jääneet yöunet. Kierin, kuuntelin patterin suhinaa ja liikenteen möyryjä. Kirosin valoisaa yötä ja yritin vetää silmälappuja paremmin naamalle. Otin välillä Kullan kädestä kiinni saadakseni tukea ja turvaa ja samalla tunsin huonoa omaatuntoa pitäessäni toistakin hereillä.

Onneksi työviikko on nelipäiväinen, pehmeät laskut kunniaan. Valitettavasti täytyy kuitenkin tehdä neljässä päivässä viiden päivän työt, mistä oon jo valmiiksi hajalla. Ja valivali, mutta ihan tosissaan aloitus on rankka. Ei perehdytyksiä sun muuta vaan heti suoraan toimintaan.

Myös ensi viikon työpäivät kutistuivat neljään. Yhden päivän kulutan matkustamalla työhaastatteluun (minkä vuoksi pitäis kai huutaa jeejeejee, muttei silti oikein tunnu siltä). Reissuun uppoaa käytännössäkin koko päivä, sellaiset kahdeksan tuntia mennee pelkkiin matkoihin. Ihan lähiseudulta ei toiveita ole edelleenkään työtä saada. Mulla on hyvä fiilis tuon työpaikan suhteen, mutta kaupunki on niin kaukana kaikesta kuin olla voi. Jos kyseisen työn sattuisin saamaan, pitäisi kenties vain unohtaa, miltä tuntuu olla yksin vieraassa kaupungissa. Uskotella itselleen, että kivaahan se on. Ja selvitä. Kun ei tässä pitkäaikaistyöttömäksikään viitsi ryhtyä. Miten sitä ollaan naimisissa, jos välissä on satoja kilometrejä? Onko uhraus liian suuri?

Advertisement

One thought on “Arjessa kiinni

  1. Juu, taitaa vaatia hiukan totuttelua arjen aikatauluihin pääseminen. Sitä minäkin odottelen. Ja teen hakemuksia. Ja pohdin myös, miten pitkän välimatkan sitä sulhasestaan kestäisi. Ja lopun aikaa yritän sietää byrokratian rattaita, joista Teoria työttömyydestä -viestissä myös mainitsit. Mutta lohduttavaa tietää, että joku muukin painiskelee samojen haasteiden kanssa! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s