Teoria työttömyydestä

Oivahko selitys sille, miksi täytyy toimittaa pino selvityslappuja ensin työvoimatoimistoon ja vielä toinen samanmoinen työttömyyskassaan, on toimettomuuden minimointi. Päivät kun kuluvat lappuja täytellessä ja lähetellessä, voi ihan kuvitella tekevänsäkin jotain. Päivätoimintaa.

Laittaa miettimään, kuka nuo kaikki paperit arkistoi ja säilyttää. Herää myös toive siitä, että vaivannäkö jonain päivänä palkittaisiin numeroina pankkitilillä. Vaan elämänkokemusta se on sekin, että kuukauden tulot on pyöreät nolla euroa. Pitää pysyä hyvissä väleissä Luottokunnan kanssa, joka tämänkin huvin väliaikaisesti rahoittaa.

Syyskuun alussa en tahdo olla työtön taas. Olen nyt hakenut töitä hakemus per päivä -periaatteella. Saavuttamatta yhtään mitään. Huomenna soitan taas johonkin listallani olevista paikoista, jonnekin päin Suomea. Kaukaisin paikkakunta, mistä olen töitä tähän mennessä hakenut, on 500 km:n päässä kotoa. Ahdistuu sitä ihminen vähemmästäkin.

Luureissa soi juuri nyt The Streetsin ”Stay Positive”. Ihanaa kun on iPodin sisältö ihan uusi; eilisillan projekti. Kertoo kyllä enemmänkin Kullan musiikkimausta kuin omastani. Kunhan poimin loputtomasta valikoimasta ne, mistä saattaisin tykätä. Ehkä. Valikoimaa oli tarjolla Laila Kinnusesta Anthraxiin, siinä välissä paljon hyvääkin. Lavea on musiikkimaku jollakin tässä perheessä.

Tänään kävin perehtymässä kesälomasijaisen hommiini. Ei mitään ihmeellistä. Iloista on se, että vaikka loppukesän helteet joudun työpaikalla istumaan, kotiin on mukava viiden minuutin pyörämatka. Vastaväitellyt ystäväni on lisäksi samoilla kulmilla heinäkuun puolivälistä lähtien töissä, täytyy yrittää edes kerran kesässä lounastaa yhdessä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s