Ongelmatapaus

Viimeisinä päivinä töissä – siis viime viikolla, mistä tuntuu olevan jo iäisyys – muhun iski vatsatauti. Sellainen lievä onneksi vain, mutta pahoinvointi tuli inhottavasti aaltoina ja häiritsi keskittymistä paperihommiin, joita riitti loppuun saakka. Asiasta mainitessani kollegani alkoi vihjailla, että mikähän voisi olla syynä nuoren naimisissa olevan naisen pahoinvoinnille.

Itselleni ei ollut tullut mieleenkään, että joku voisi noin ajatella. Mutta ajattelevathan ne. Jäin pohtimaan, että tässä sitä tosiaan ollaan: vähän alle kolmekymppinen, juuri valmistunut rouvashenkilö – täydellinen lapsentekijäkandidaatti, jota työnantajat kammoksunevat. Vielä en ole tuohon lapsiasiaan joutunut työyhteyksissä ottamaan kantaa, mutta eiköhän sekin hetki koita. Tiedän tasan tarkkaan, ettei kyseisen asian utelu millään tavalla kuulu työnantajalle, mutta koska niin kuitenkin jossain vaiheessa käy, otan mielelläni vastaan vinkkejä siitä, miten kysymykseen vastataan (tai se sivuutetaan) napakan asiallisesti.

Totuushan on se, että stereotypiat osuvat kohdallani täysin oikeaan. Haaveissani siintää vakityö, jonka turvin olisi sitten henkisesti helpompi ruveta äippäilemään. Työ voisi olla kauempanakin, kovin pitkäänhän sitä ei ole tarkoitus tehdä. Yksi aluillaan oleva viritys tällaiseen on, erittäin kaukaa. Ihan hullua, että mulle on annettu armonaikaa olla kotona kesän yli ja sitten taas viedään ympäri maata ties minne.

Samaan aikaan olen joutunut käymään mielessäni läpi sitä, milloin olisi sopiva aika. Olen jopa laskeskellut, missä kuussa voisin tulla raskaaksi, jotta välttäisin raskaana olemisen kesähelteillä. Ihan vain että selviän hengissä näine suonineni. Olemme Kullan kanssa myös haaveilleet ensi jouluna matkasta lämpöön; mennyt talvi oli raskas ilman aurinkoa. Mutta mitä jos satunkin olemaan raskaana, jolloin en voi kuvitellakaan lentäväni, saanko rahat takaisin? Toisaalta kaikki tämä sopivan hetken suunnittelu voi olla täysin turhaa, tiedetään. Kummasti on tuo realismi nostanut päätään muutaman ystävän yrityksiä sivusta seuraillessa.

P.S. Yksi syy lisää pysytellä kasvissyöjänä ;)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s