Puuttuva sukupolvi

Viime viikonloppuna teimme Kullan kanssa havaintoja kaupungista. Ensin ihmettelimme, miten täällä on niin paljon epäilyttävän, ja ihan kiltinkin, näköisiä teiniporukoita hengaamassa ympäriinsä. Sitten tajusimme, ettei niitä ole sen enempää kuin muuallakaan, mutta erottuvat, koska muita on vähemmän. Nimenomaisesti pari-kolmekymppisten ikäluokka tuntuu kadonneen kokonaan.

En ole ennen asunut kaupungissa, jossa ei ole yliopistoa ja kesti hetken huomata, mikä vaikutus sen puutteella onkaan. Ensin vain ihmettelimme, miten ravintolassa, jonka ikäraja on 20, on asiakkaina vain yli nelikymppisiä. Ja me. Ja miten ihmeessä kahvilatkin tuntuvat täyttyvän keski-ikäisistä. Ja teineistä. Kulta sen sitten tajusi ja yhdessä jatkoimme ajatusta. Kenties samasta syystä ravintololatarjonnasta tuntuvat puuttuvan rähjäisten ja masentavien sekä fiinien ja hintavien välimuodot. Ei ole paikkoja, minne nuoret aikuiset kerääntyisivät iltaisin oluelle vaihtamaan ajatuksia, pohtimaan elämää ja sen pieniä suuria kysymyksiä. Tai ei me niitä ainakaan vielä olla löydetty.

Keskusta on täyttynyt teineistä, jotka odottavat jo pääsyään pois kaupungista. Kauhea kuolinisku kaupungille, että ikäluokan parhaimmisto poistuu vuosittain. Veikkaisin, että suurin osa ei ainakaan hetkeen palaa. Ehkä sitten keski-ikäisinä kun on lapsia, tarvitsevat enemmän tilaa ympärilleen ja suurempien kaupunkien asuntojen hinnat alkavat ahdistaa. Täällä on sitten taas varaa käydä vaikka vähän hienommin syömässä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s