Uusia tuulia

Elän elämääni uudessa asunnossa, uudessa kaupungissa vieraiden ihmisten keskellä. Tehtävät töissä ovat tavallaan tuttuja, mutta kuitenkin niin vieraita. Ja kaikilla on niin kova kiire, että apua saa pyytää huonon omantunnon kera. Koitan olla mokaamatta, vaikka väistämättä sekin on vielä edessä, niin vastuullista työtä teen.

Vaikkei tämä kummoinen kaupunki ole, kyllä minä täällä sen kolme kuukautta viihdyn, minkä pitääkin. Täällä on kuitenkin niin paljon ihmeteltävää, että näin alussa pitää keskittyä ottamaan tilaa haltuun. Bussit ovat kaukoliikenteen busseja, sellaisia joissa on vähän pidemmän matkan penkit ja vain yksi takaovi. Pikkukaupungin merkki, totesi Kulta. Itse huomasin toisen merkin heti ensimmäisenä arkipäivänäni täällä: ihmiset huikkaavat bussista poistuessaan kuskille kiitokset. Kuinka kummallista. Tavallaan suloista. Mutta johtuuko tämä siitä, että bussimatkustaminen ei ole jokapäiväistä, vain liikkumista paikasta toiseen, vaan harvinainen seikkailu isolle kylälle. Vai ollaanko omassa kotikaupungissani jotenkin epäkohteliaita?

Jotta illat kuluisivat paremmin ja saisin uuden työpaikan aiheuttamalta stressiltä nukuttua, olen tutustunut myös uutuuteen nimeltä kaljaa muovipullosta. Yhden ostin heti ensimmäisen työpäivän päätteeksi ja kaksi muuta tänään. Ihana keksintö. Koko on juuri sopiva pienen ja ison väliltä ja lasisaaste vähenee huomattavasti viikonloppujen jäljiltä tämän maan kaduilta ja kujilta. Eikä tarvitse raahata niitä painavia, kiliseviä lasipulloja kauppaan.

Parasta juuri nyt: Kulta tulee huomenna poistamaan ikävän ja täyttämään tyhjyyttään kaikuvaa asuntoa.

Advertisement

2 thoughts on “Uusia tuulia

  1. Heh, minä vieläkin, kolme vuotta Helsingissä asuttuani sanon joskus kiitokset kuskeille lähtiessäni.

    Omassa kotikylässäni oli juuri tuollaisia, krmh kaukoliikenteen busseja. Ja kyllä, niissä kaikissa moikattiin ja kiiteltiin vaikka ajoi niillä joka päivä (: En tiedä mistä moinen johtuu, mutta itse pidän tavasta (ja tunnistan sen avulla muut ”maalaiset” Helsingissä (; )

    Itse olen myös tyytyväinen muovipulloihin, ehkä eniten kumminkin raahailupainon takia (;

  2. Päivitysilmoitus: Junafani « Aikuistumassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s