Yksi etappi takana

Eilen loppuivat työt, haikein ja sekavin mielin. Aamupäivällä tein viimeiset oikeat työt alta pois ja kävin kuuntelemassa kollegan esityksen. Iltapäivällä kahvittelimme läksiäisiäni ja viimeiset tunnit käytin siivoten konetta ja kopioiden mukaani kaikkea mahdollista ja mahdotonta, jota saatan tarvita tulevalla urallani. Ylitöiksikin meni vielä viimeisenä päivänä, mutta eihän tässä työtä vaan elämää varten.

Tämä ei ole mulle vain työpaikan vaihto, vaan askel opiskelijasta itsenäiseksi vastuun ottajaksi. Mua suorastaan itketti jättää kaikki ihanat ihmiset taakseni. Toisaalta olen ylpeä itsestäni, että olen tämänkin urakan saattanut loppuun. Tunnen helpotusta siitä, että voin nyt ensimmäistä kertaa keskittyä gradun tekoon kokopäiväisesti, reilun kahden viikon ajan. Ja teen sen pois, sillä olihan tämä ehtona seuraavan työpaikan saamisellekin. Tammikuun 9. päivä olen sopinut tapaamisen ohjaajani kanssa ja sitä ennen pitää olla kokonaisuus kasassa. Huh heijaa.

Väitin Kullalle viettäväni tänään rokulipäivän, mutta riittäähän sitä ohjelmaa, niin kuin aina. Mapitan ja järjestän, koetan vielä ehtiä yliopistolle printtaamaan kaikenlaista – lisätäytettä mappeihin. Illalla on ohjelmassa ensimmäinen lenkki kuukausiin, katsotaan ehtivätkö hengityselimet lainkaan mukaan. Pakko alkaa liikkua taas, pakko. Sitten saunavuoro ja jalkojen raspaus. Kenties jossain välissä keittiön kaappien maalausta.

Advertisement

2 thoughts on “Yksi etappi takana

  1. Onnea uudelle vuodelle ja uusiin haasteisiin! Itsellä vähän sama tilanne; työpaikka vaihtuu tammikuussa. Onneksi on joulu tulossa, niin saa vielä hetken hengähtää ennen ensi vuoden hulinoita.

    Rauhallista joulua! :)

  2. Tsemppiä sullekin uusien kujeiden kanssa siis :) Ihanaa, että jaksat seurata matkassa, vaikka kirjoitustahti valitettavasti on kiireen myötä hiipunut. Nyt on hyvä olla, lenkin ja saunan jälkimainingeissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s