Hävityksen kauhistus

remonttiOlisin halunnut ottaa erilaisen kuvan kertomukseni tueksi, näyttää kokonaisuudessaan, miten keittiöremonttimme edistyy. Työmaavalaisin on kuitenkin vielä hankkimatta ja kun toinen keittiön lampuista on jo irrotettu, entisestä hämärästä keittiöstämme on tullut suorastaan pimeä. Surkeat kuvausolosuhteet siis, joten nyt on tyytyminen ikkunalautakuvaan.

Yläkaapit on tyhjennetty astioista ja ovet irrotettu. Samoin yläkaapeista on sahattu ylimääräiset osat pois ja välitilan laatat revitty irti seinästä. ”Ylimääräisiin osiin” kuuluu mm. kaappien alla ollut tyypillinen 50-lukulainen lasinen seinälokerikko, jota tulee vielä kova ikävä. Siinä on ollut niin suloista säilytellä suolaa, sokeria, kaakota, jauhoja, mitä ikinä. Ja kuten Kulta sanoi, kaksi tytöistä kyllä tappaa meidät, kun kuulevat, mitä olemme menneet tekemään. Joskus on kuitenkin pakko luopua ja nyt lasiset säilytysastiat viettävät kenties viimeisiä hetkiään ikkunalaudalla nököttäen. Niiden puusta tehty kehikko muuttui jo pikkusäpäleiksi Kullan sorkkarautakäsittelyssä.

Seuraavaksi pitäisi tyhjentää korkea kaapisto, jonka sisältönä on omia vaatteitani sekä liinavaatekokoelmamme. Vaatekaappi keittiössä? Joo tiedän, ei ole enää kauaa. Tässä kohtaa remonttiin tulee paussi, sillä tavaroiden seuraava sijoituspaikka puuttuu. Koska olohuoneessa on jo mm. liesi, tiskikone, kaapinovet ja hyllyt, sinne en haluaisi enää epämääräisiä vaatepinoja tunnelmaa kohottamaan.

Eilen oli hyvä päivä ja illalla meitä molempia hymyilytti. Vaikkakin tein graduani ja viereisessä huoneessa on remonttikaaos, pää kestää. Katsotaan, missä vaiheessa stressi kasvaa. Oikein itseäni ihmettelen: miten kummassa mua ei häiritse enempää remontin hidas eteneminen ja lukuisat siihen liittyvät selvittämättömät asiat…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s