Turinoita kahvin lomassa

Kullan mummu käväisi synttärikahveilla ja taas tuli juttua Sinikoista ja muista. Niistä kaikista, joiden paikalleen jymähtänyt elämä ei ihan oikeasti kiinnosta. Samalla iskee aina syyllisyys siitä, että pitäisi kiinnostaa. Koska vanhoja ihmisiä pitää kunnioittaa, niin kuin on päähäni iskostettu. Niinpä kuuntelen silmiin katsoen, välillä hymyillen ja odotan hiljaa mielessäni milloin tarina loppuu, jotta saadaan sujuvasti aihe vaihtumaan johonkin kiintoisampaan. Keskustelusta tekee haastavan myös kuulolaite, joka ei tunnu aina toimivan. Siinä sitten arvaillaan, että meniköhän viesti perille. Usein ei mene.

Tällaisia asioitahan ei sanota, minä olen ilkikurinen kakara. Vaikka tarina olisi puuduttava, niin yritettävä on. Yritettävä olla mukava ja herttainen, sillä sukulaisiahan tässä ollaan. Ei väliä sillä, että kylään saatetaan tulla ennakkoon varoittamatta. Sillä eihän hän pahalla, niin on ennen ollut tapana. Eikä häntäkään varmasti kiinnosta minun turinani. Miten eri maailmoissa kaksi samassa kaupungissa samaan aikaan asuvaa naista voi elääkään? Sukupolvien välinen kuilu on vahvasti läsnä. Tai mistä minä tiedän, olisiko meillä ajatusmaailmoinemme niin kovasti yhteistä, vaikka olisimme saman ikäisiäkin.

Samalla harmittelen, miksen saanut tilaisuutta tutustua omiin isovanhempiini. Paitsi siihen yhteen, jonka aivot olivat jo höttöisen höperöt. Jos vielä eläisivät, ei minua varmasti harmittaisi tylsät jutut tippaakaan. Vaikka kuinka joutuisin ponnistelemaan ja muistuttamaan itseäni, että hymyä tyttö. Koska he olisivat ihan oikeasti sukulaisia ja selittäisivät osaltaan sitä, miksi minusta on tullut juuri tällainen. Itsekästä, eikö vain.

Kulta on onnekas kun hänellä on vielä 30-vuotiaana noin hyväkuntoinen ja mukava mummu, joka tahtoo varmasti kaikille vain pelkkää hyvää. Eipä taida olla samaa tarjolla omille kakaroille.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s