Meidän koti

keittioAsunto on rakas, siitä ei pääse mihinkään. Olemme uhitelleet, että tätä emme koskaan myy, laitamme vaikka vuokralle kun on aika muuttaa isompaan asuntoon.

Näissä neliöissä on kuitenkin muutamia asioita, jotka ärsyttävät – toisinaan enemmän kuin muulloin. Remontti on tehty aikoinaan puolihuolimattomasti, laitettu asunto äkkiä myyntikuntoon. Pientä hiomista olisi monessa paikassa. Ei me sitä ensi-ihastuksen huumassamme edes huomattu. Tai välitetty moisesta. Näin heti Kullan ilmeestä, että tämä se on ja itse ajattelin samaa. Valoa tulvi sisään valtavasti vaikka elettiin pimeintä aikaa vuodesta. Ensimmäisenä iltana kun asuntokauppojen jälkeen ihailimme rakkaamme tyhjiä huoneita, ikkunasta näkyi ilotulitus ja oli hyvä olla.

Ensimmäisenä vuonna kylpyhuone joutui remonttiin, nyt on jo pitkään ollut keittiön vuoro. Keittiön osalta olemme jymähtäneet suunnitteluvaiheeseen. Muovimaton alta esiin kaivamani puulattia on kaivannut kunnostusta jo yli 1½ vuotta. Vanhat keittiökaapit olivat yksi piirre, mihin aikoinaan ihastuimme, nyt olemme käyneet mielissämme painia siitä, kunnostaako ne vai laittaako kaikki uusiksi. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että uudistamme vanhaa kunnioittaen ja puusepälle löytyy töitä.

Metsästimme iltasella keittiön koneita ja ai että, miten mahtavaan myyjään törmäsimme. Kulta sanoi, että hänelle tuli miehestä mieleen stand up -koomikko. (Johtunee vahvasta Keski-Suomen murteesta, useampaakin Jyväskyläläistä vitsiniekkaa ollaan kuultu.) Kun aluksi ei oikein tiennyt, että onko tuo nyt tosissaan, tietääkö se mistään mitään. Miten se voi luvata, että juu, onnistuu ja löytyy, kun muualta on välittynyt mielikuva, ettei onnistu sitten millään. Ja kuinka paljon se on oikein eilisiltana juonut. Johtuuko tuo väsynyt olemus totaalisesta kyllästymisestä työhön vai mikä homma tää nyt oikein on. Onko tuon nuuskapurkinkin pakko pullottaa farkun taskussa.

Ensivaikutelman perusteella olisin voinut marssia liikkeestä suoraan ulos siinä luulossa, että tuon kanssa ei ainakaan kauppoja aikaiseksi saada. Miten väärässä olinkaan. Ihan loistava persoona kunhan vauhtiin pääsi. Tiesi keittiökoneista enemmän kuin osasimme toivoakaan ja halusi ihan oikeasti löytää meille sopivan ratkaisun, vaikka esitimme vaikeita toiveita. Meille saattaa hyvinkin tulla rackMatic®-yläkorillinen astianpesukone ja pop up -nupillinen (tai mikä ikinä olikaan) liesi. Ihan vain koska myyjä oli niin ihanan loistava. Ja hänellä olisi edessään loistava ura viihdebisneksessä. Eikä siis tosiaankaan yrittänyt mitään lipevää vitsiä heittää, oli vain oma itsensä. Hymyilyttää jo valmiiksi, jos hyväksymme tarjouksen ja päädyn uudelleen samaan liikkeeseen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s