Polttaa, polttaa

juhannus1.jpgTämän juhannuksen uusi tuttavuus oli kertisgrilli, joka ei saanut osakseen ihastustani. Ihan jo sen vuoksi, että luonto itkee tuollaisten tuotteiden takia. Ja myös siksi, että kyseisellä grillillä oli turhan suuret luulot itsestään yrittäessään leikkiä kokkoa – juhannusta kun vietettiin.

Mitä siitä, että olisi varmasti kovin järkevää tuikata tuollainen alumiinivuoka tuleen vain palamattomalla alustalla. Nääh, eihän se nyt niin paljoa kuumene, on jalusta ja kaikki. Ja mitä siitä, että vastaavat vekottimet ovat aiheuttaneet muillekin huolia ja vaaratilanteita.

Vaan ehkä kuitenkin olisi hyvä ajatella. Vaikka järvi oli vieressä, ei ollut mukavaa huomata vanerin grillin alla muuttuneen hiillokseksi. Varsinkin kun suurempi roihu oli lähellä ja maasto ympärillä rutikuivaa. Onnettomuudet kuitenkin vältettiin eikä mitään arvokasta tuhoutunut.

Kiertelimme kaartelimme juhannuksena ympäri Varsinais-Suomea, treffasimme ystäviäkin. Hyvä oli reissu, mutta aloillaankin olisin viihtynyt. Siis jos. Näin juhannuksen aikaan iskee aina mökkikuume. Olisi kivaa olla omalla mökillä eikä pyöriä toisten nurkissa. Vanhempien mökkikin kävisi, mutta tarjolla on vain yksi siirtolapuutarhamökki kera pienen maapläntin.

Keskimääräinen mökinomistaja on 65-vuotias, lapsensa jo maailmalle lähettänyt pari. Siihen meillä on valitettavasti vielä jonnin verran matkaa.

Edit: Näyttipä olevan uutisissakin juuri juttua kertakäyttögrillien vaarallisuudesta. Metallihäkkyröiden ääressä on tainnut kuulua ärräpäitä ympäri Suomen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s