Teinitäti

kesäpopotViime päivinä on tullut shopattua. Niin kauempaa kuin lähempääkin. Myös ihan kulman takaa omasta kylän kaupoista. Yhdessä Kullan kanssa ja yksin. Olen varustautunut, tule jo kesä!

Kesän lähestymisestä on vihjeitä, mutta vielä eivät reikäisissä kesätossukoissa varpaat pärjää. Ihastuin kyseisiin kenkiin Thaimaassa ja ne lähtivät oitis mukaani, mutta minulta jäi ostosparatiisin huumaavassa tunnelmassa huomaamatta, että ne haisevat. Ihan konkreettisesti ja todella pahalle. Jos ovi jää auki siitä kaapista, jossa kengät majailevat, koko huone täyttyy hajulla. Eivät siis sovellu sisätiloissa käytettäväksi. Pistävä, kemiallinen haju johtuu keinomateriaalista, josta kengät on valmistettu. Veikkaanpa, että materiaali ei ole muutenkaan miellyttävä kesäkuumilla. Mutta on ne suloiset ja pehmeät jalassa.

Vaateostoksilla havaittua: askel suuntaa samoihin kauppoihin kuin kymmenen vuotta nuoremmilla. Joku saattaa edelleen myös katsoa tarpeelliseksi tarkistaa täysi-ikäisyyteni. Noin niin kuin vaikka Alkon kassalla. Ostettavaa kyseisistä vaateliikkeistä löydän edelleen ja papereiden kysymisen voi ottaa silkkana kohteliaisuutena, mutta jotain vikaa asetelmassa on. Kun ei tässä ihan teini enää olla, ei olla oltu seitsemään vuoteen. Ikäkriisin alkua?

No ei, hyvä minun on olla nahoissani ja vuosiluvuissani, mutta tämä on kummallinen ikä. Se, että vieras ihminen saattaa kutsua minua tädiksi, tuntuu edelleen hämmentävältä. Samalla olen kuitenkin ollut jo yhdeksän vuoden ajan ihan oikeasti täti yhdelle pienelle tytölle. Ja vähän vähemmän aikaa toisellekin. Pyöritellessäni päätäni teinien toilailuille voin hetkittäin itseni sellaiseksi tunteakin. Täti-ihmiseksi tosiaan. Ja nykyään kuvioihin on tullut myös rouvailut ja vaimoilut. Huisin hämmentävää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s