Innostus tarttuu

Tänään on gradupäivä. Eilen illalla jo sain hyvän vauhdin päälle ja tänään näyttää ulkonakin lupaavan pilviseltä. Jotta jaksaa keskittyä. Tästä uudesta innostuksesta täytyy osittain kiittää toisessa kaupungissa asuvaa ystävääni, joka myöskin tähyilee valmistumista. Kyselin häneltä eilen, että onhan kaikki kunnossa kun ei ole tytöstä kuulunut, muutamaan viestiinkin on jättänyt kokonaan vastaamatta. Vastaukseksi sain, että gradu on vienyt kaiken energian ja sen pitäisi olla lähes palautuskunnossa perjantaihin mennessä.

Tulipahan laiska ja saamaton olo. Sillä gradun olisi tosissaan pitänyt olla pääasia tämänkin tytön arjessa, mutta kyllä on energiat suuntautuneet ihan muualle viime aikoina. Viikon päästä pitäisi olla käsissä jonkinlainen kokonaisuus, jonka kehtaa muille seminaarilaisille lähettää. Ryhdyn siis tavoittelemaan ystäväni ahkeruutta luottaen loppupaniikin voimaan! Ja se alkakoon heti nyt.

Tilanteemme eroavat toisistaan siinä mielessä, että hän tekee graduaan yrityksessä ja on näin ollen lyönyt aikataulun lukkoon ulkopuolisen tahon kanssa. Itse valmistun harjoittelun vuoksi kuitenkin vasta tammikuussa, joten käytännössä on ihan sama vaikka palauttaisin tekeleeni vasta vuoden lopulla. Käytäntö on kyllä sitten ihan eri asia kuin henkinen paine. Eli työ pois käsistä mahdollisimman pian on urhea tavoitteeni.

Tämä kyseinen ystäväni ei muuten pääse vappuna paikalle. Saattaisi kenties tullakin, jos tietäisi juhlien todellisen syyn. Mutta yllätys pysyköön yllätyksenä. Hamaan loppuun saakka. Me ollaan pidetty Kullan kanssa niin usein vappu-, vuodenvaihtumis- sun muita kemuja, että kukaan tuskin osaa odottaa vapun olevan tällä kertaa pelkkä peitetarina.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s