Huono omatunto pistelee

Eräälle tytöistä syntyi siis vauva helmikuun lopulla. En ole vieläkään käynyt tulokasta moikkaamassa, saati nähnyt muitakaan tyttöjä loman jälkeen. Pitäisi, pitäisi, mutta jotenkin saamaton olen sen suhteen.

Tänään yksi tytöistä pyysi mua kuitenkin seurakseen keskiviikkona ”uutta” vauvaa ihastelemaan. Taidanpa mennä kun joku vähän, kuin tilauksesta, potkii muhun vauhtia.

Mitähän kummaa sinne sitten pitäisi mukanaan viedä? Olisi vähintäänkin korrektia olla jotain ojennettavaa tuoreille vanhemmille, mutta oon kenties maailman huonoin lahjan ostaja. (Tämä juontaa juurensa kaukaa: meidän perheessä on perinteisesti annettu harvoja lahjoja, ehkä sitten jotain oikeasti hyödyllistä vähän harvemmin.) Bangkokista yritin jotain jo katsella, mutta ei löytynyt, ei. Ensinnäkin epäilen, etten osaisi ostaa juuri tälle vauvalle oikeanlaisia vaatteita, sillä luulenpa, että hänen vanhempiensa maku ei ihan kohtaa omani kanssa. Ovat ehkä vähän perinteisempiä eivätkä niin kaiken uuden, kivan ja erikoisen perään kuin minä. Ja kaikki suloiset räsynallet ja muut mitä löysin, oli suunnattu vähintäänkin 3-vuotiaille. Että eipä olisi vauvalle niistä vähään aikaan todellista iloa.

Taidan tehdä tästä liian suuren ongelman. Niin kuin aika usein erinäisistä asioista :) Ennenkin oon huomannut, että on kovin vaikea löytää jotain ihmiselle, joka on loppujen lopuksi aika erilainen kuin itse. Tulee oma sisäinen stoppi vastaan kun haluaisi sijoittaa rahansa sellaiseen, josta itsekin edes vähän viehättyy. Jos vaikka jonkun häälahjalistalla lukee Villeroy & Bochin astioita (niitä vanhoja kukikkaita malleja) tai Aalto-maljakko, niin mieluummin uhmaan listaa kuin täytän moisilla tylsimyksillä yhtään kenenkään kotia. En tahdo olla vastuussa moisesta teosta.

Plääh. No, ostan sitten vaikka jotain hemmottelujuttua äidille, hänhän tässä kovimman työn on tehnyt. Ideoita?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s