Iso tyttö

Reissussa oli vallan ikävää huomata olevansa LARGE. Jos Suomessa useinkin mahdun (kieltämättä mieltä ylentävään) kokoon extra small, niin Thaimaassa kaikki oli toisin. Jo loman alussa huomasin, että monessa liikkeessä suurin myynnissä oleva koko oli M. Onneksi se sentään useimmiten mahtui. Ja valitettavasti jouduin toteamaan, että paikallisten typyjen päällä suloisilta näyttävät vaatteet joutuivat uuteen valoon kun vastaavia itse kiskoin sovituskopissa päälleni. (Olipa muuten yllättävän vänkää pukeutumista paikallisilla nuorilla.)

Epäilen, että ruumiinrakenteen eroissa on pitkälti kyse myös ilmastosta, ei pelkästään meillä elintason mukanaan tuomista liikakiloista. Suomalaiset luut keräävät ympärilleen vararavintoa kylmiä talvia varten, thaimaalainen sen sijaan välttää turhat hikoilut sirolla ja kevyellä olemuksellaan. Totesinhan myös lintujen, kissojen ja muiden eliöiden olevan siellä sirompaa sorttia.

Sunnuntaina kävelyllä katsoin hiukan kauhistellenkin t-paitasilleen heittäytyneiden Suomi-tyttöjen kehon kaaria. Niitä kun oli liikaa ns. väärissä paikoissa. Ja sama läskiys iski silmille eilen ruokakaupassa. Voih, täytyy rynnätä itse kunkin lenkkipolulle kylkiläskejä kiinteyttämään. Jalka vain edelleen oireilee, ei taitaisi tykätä olostaan lenkkitossussa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s