Olemassaolon tarkoitus

Jäin pohtimaan kysymystä, johon jokainen blogin kirjoittaja jossain vaiheessa uraansa varmasti törmää: miksi kirjoitan? Miksi haluamme itsekkäästi hukuttaa verkon ”jutusteluun”? Olen tutustunut Web 2.0:aan (mitä terminä edelleen hieman vierastan) sekä teoriassa opiskelujeni kautta että käytännössä. Osallistumiseni sosiaaliseen mediaan on kuitenkin tähän asti ollut passiivista, olen enemmän tai vähemmän salaa seurannut ja tirkistellyt toisten tuotoksia. Sisällöntuotanto alkakoon siis minunkin osaltani :)

Samaan aiheeseen liittyvät rajanvedot siitä, kuinka paljon olen valmis kertomaan itsestäni, kiinni jäämisen uhalla. Turvaudun nimimerkkiin, sillä tahdon olla aito (hah, mikä suloinen ristiriita). Yksi ja samalla suurin motiivi kirjoittamiseeni on nimittäin tahto saada omia ajatuksia muistiin, itseä ja mahdollista jälkikasvua varten. Ympäripyöreiksi ja pinnallisiksi jäävistä muistoista olisi luonnollisesti huomattavasti vähemmän iloa.

Vaikka tunnistan kyseisen itsekkyyden kirjoittamisen taustalla, odotan myös kärsimättömänä ensimmäistä kommenttia kirjoituksiini, jotain konkreettista todistetta siitä, että joku lukee. Edes joku. Uskon, että jaksan kirjoittaa pitkäänkin ilman merkkiä ulkomaailmasta, mutta jäisin varmasti kaipaamaan vastakaikua ajatuksilleni. Vuorovaikutus on blogien suola ja uskon sen merkityksen kasvavan itsellenikin tulevaisuudessa.

En ole mainostanut blogia tutuilleni enkä tiedä teenkö niin tulevaisuudessakaan. Tämä on oma pikku salaisuuteni, johon vain ventovierailla on etuoikeus – tietysti sattuma (vai ehkä sittenkin se kiinnostus samoihin asioihin) saattaa ajan myötä jokusen tutunkin tänne heittää.

Tämän päivän postauksen aiheeksi olin ajatellut taustojeni selvittämistä, jotain joka auttaisi pääsemään paremmin mukaan ajatuksenjuoksuuni. Mutta koska pidän eräissä asioissa enemmän arvoituksista kuin tylsästä suoruudesta, päätin maalata kuvaa itsestäni hiljalleen, palkita palaavan lukijan pienillä makupaloilla. Arvoituksellisuuden ja herkkyyden olen havainnut olevan itsessäni niitä seikkoja, jotka muihin vetoavat. Luotan aiempaan menestykseeni ja jatkan samalla tyylillä :)

No niin. Olenpahan minäkin näitä kysymyksiä päässäni läpi käynyt.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s