Muista maista

Eilen puhuttiin tyttöjen kanssa mahdollisesta muutosta ulkomaille. Ei nyt lopullisesti, mutta vuodeksi-pariksi. Se tuntui olevan kaikille aika luonnollinen mahdollisuus. Käytännössähän tilanne voi sitten olla toinen – saako kukaan meistä todella järjestettyä asioitaan siihen pisteeseen. Tytöistä kaksi on asunut jo useamman vuoden ulkomailla. Luonnollisesti he eivät olleet eilen paikalla.

Meistä Suomessa asuvista muutamalle suunnitelman esteenä on mies. Kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta ja päätä on vaikea ainakaan nopeassa aikataulussa kääntää. Oma Kulta taas olisi lähdössä milloin missäkin välissä milloin minnekin. Mondon tilaus piti lopettaa osittain siitä syystä, että se antoi liikaa virikkeitä, nostatti hurjasti haaveita. Varmasti reissattaisiin enemmän, jos olisin töissä ja rahavirrat suuremmat.

Puolitosissamme ollaan ajateltu, että joskus valmistuttuani Kulta hakisi ulkomailta töitä ja mä seuraisin mukana. Omalta alaltani voi olla kovin vaikea löytää töitä kotimaan ulkopuolelta, mutta ainahan voin ryhtyä kotiäidiksi. Äitiys kun on jokseenkin hyväksyttävä syy muutaman vuoden ”joutinoloon”. Toisaalta en ole ihan varma, pystyisinkö moiseen. Kun on niin tärkeätä oppia jatkuvasti uutta ja edetä urallaankin sitten joskus. Vaan jossainpa välissä niitä lapsiakin haluan. Enkä tahdo tuolloin olla kovin vanhus ja väsynyt itse vielä. Hoitaisin lapsia ja kotia ja kävisin iltaisin kielikursseilla. Tai jossain. Tai jos tutustuttaisiin joihinkin huippukivoihin ihmisiin ja istuttaisiin heidän kanssaan iltaa vuoroin kenenkin kotona niin kuin Amsterdamissa ikään.

Jos nyt kävisi tänään yliopistollakin. Edes syömässä. Ja puhumassa vähän kieliä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s